Bright reviews

Eerste indruk: Xiaomi Mi Mix, bijna zonder schermranden

21 november 2016 13:03 Aangepast: 27 april 2018 03:26

In Shanghai kregen we de spectaculaire Xiaomi Mi Mix in handen: een smartphone die bijna geen schermranden heeft.

Tijdens een bezoek aan China konden we de Xiaomi Mi Mix kort proberen (zie een video onderaan dit artikel). Deze nieuwe smartphone heeft een groot 6,4 inch scherm, dat maar liefst 91,3 procent van de voorkant inneemt. Bij de iPhone 7 en Google Pixel is dat respectievelijk 65 en 70 procent. Het formaat van de Mi Mix is enorm, maar juist door de dunne schermranden is hij nog redelijk goed vast te houden. Althans, als je grote handen hebt. De keramische behuizing voelt goed aan, maar dit materiaal zorgt er wel voor dat het toestel snel kapot gaat als hij valt.

Het scherm met de resolutie 1080x2040 ziet er erg goed uit. De kleuren en kijkhoeken zijn uitstekend. Met name de voorkant oogt spectaculair, de achterkant is minder fraai. Op de glimmende behuizing zijn vingerafdrukken helaas snel zichtbaar. 

Door het gebrek aan een bovenrand zit de selfiecamera rechtsonderaan. Voor selfies moet je het toestel dus omdraaien. De fotokwaliteit is niet bijzonder. Voor een traditionele speaker is geen plaats. Die functie wordt nu vervangen door een speciale piëzo-elektrische speaker die geluid direct op het oor laat trillen. Dit klinkt jammer genoeg vrij zacht. 

Miniatuurvoorbeeld

De Mi Mix is ontworpen door de bekende designer Philippe Starck. Het toestel heeft een Snapdragon 821-processor met 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. De batterij is met een capaciteit van 4.400 mAh ook behoorlijk groot. In China kost het toestel circa 500 euro. 

Het slechte nieuws is dat Xiaomi nog nooit een telefoon in Europa heeft uitgebracht. Op Chinese sites is de Mi Mix wel te bestellen voor rond 800 dollar, maar daar komen invoerrechten, btw en verzendkosten bij.

Like Bright op Facebook voor meer gadgetvideo's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van