Bright reviews

Eerste Indruk: budgettoestellen Alcatel en Wiko

22 december 2016 14:41 Aangepast: 27 april 2018 02:55

We hebben twee smartphones van onder de 250 euro getest, van Alcatel en Wiko.

We hebben twee budgettelefoons tegenover elkaar gezet. De Alcatel Shine Lite van 199 euro en de Wiko Ufeel Prime voor 249 euro. We vinden het design van de Alcatel iets mooier, vooral aan de achterkant. De Wiko heeft een uitstekend logo aan de achterkant, wat er niet zo mooi uitziet. Op de glanzende achterkant van de Alcatel zie je alleen wel veel vingerafdrukken. De Alcatel heeft een schermresolutie van slechts 720p, een stuk minder goed dan het full-hd scherm van de Wiko. Het verschil is ook duidelijk te merken. Zo zien voornamelijk icoontjes en letters er niet mooi uit op de Alcatel. 

De Wiko wint als het aankomt op de specificaties. Het toestel heeft twee keer zoveel werkgeheugen en twee keer zoveel opslaggeheugen. De camera’s zijn van beide toestellen niet bijzonder. Wel een leuke functie is dat beide telefoons een led-flitser aan de voorkant hebben.

Vingerafdrukscanners

Ondanks de lage prijs hebben beide toestellen een vingerafdrukscanner. Bij de Wiko zit deze voorop, bij de Alcatel achterop. Bijzonder aan beide vingerafdrukscanners is dat je voor elke vinger een andere actie, zoals het bellen van een bepaald persoon, kunt instellen. De sensor van de Wiko reageert wel iets trager dan die van de Wiko.

Welke van de twee de beste is hangt af van hoe belangrijk de prijs voor je is. Voor 50 euro extra biedt de Wiko Ufeel Prime meer snelheid en opslag. Maar de goedkopere Alcatel Shine heeft een beter design.

Miniatuurvoorbeeld

Meer reviews in de rubriek Eerste Indruk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van