Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bright reviews

Hippe Nutcase-helm nu met oorwarmers

01 januari 2017 13:07 Aangepast: 27 april 2018 02:55

Met inzet-earpads heb je geen koude oren als de fietshelm voor snelle e-bikes straks verplicht wordt. Wij testten ze bij -5º.

Toen we de Nutcase Metroride testten - omdat helmen binnenkort verplicht worden bij speed pedelecs in Nederland - vonden we twee tekortkomingen. "Een muts past niet onder de helm, dus zul je een speciale helmmuts moeten aanschaffen. Daar moet toch iets mooiers op te vinden zijn?" En: "In de categorie 'first world problems': mag ik ook bluetooth-geluid in mijn helm? Als je toch zo'n hele stellage op je kop moet hebben, mogen er ook wel wat 'creature comforts' in verwerkt zijn, lijkt mij."

Nutcase leest duidelijk mee (of ik was niet de eerste met dit idee) en heeft earpads te koop voor haar helmen. Helaas niet voor onze matgrijze Metroride. Maar wel voor de Street en Little Nutty. Wij namen de laatste mee naar Zweden met de earpads van €15. Officieel is deze helm niet voor wintersport geschikt. Dan moet er andere ventilatiegaten in zitten en een gesp voor een skibril.

Goed voor de Hollandse winter

Maar de helm voldoet prima in winterse omstandigheden. Hij houdt de oren warm, zonder dat het hoofd te heet wordt. Op de fiets in Nederland zal dat niet anders zijn. Net als de andere helmen van Nutcase heeft ook deze een handige magnetische gesp die je met één hand en zelfs met wanten aan kunt openen en sluiten. Behalve deze Union Jack-versie (met stijlvol vergeeld wit in de vlag) zijn er eindeloos veel designs van bloemenprint tot watermeloen. 

Miniatuurvoorbeeld

De low-tech oplossing zit beduidend minder goed. 

Nu is het nog wachten op een helm met ingebouwde bluetooth audio. En mogen we dan ook meteen verlichting ingebouwd in de helm? Hallo? Leest iemand mee?

Meer artikelen in de rubriek Eerste Indruk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore