Bright reviews

Deze presentatie-remote kan een lichtbundel op je slides tonen

01 februari 2017 13:31 Aangepast: 27 april 2018 01:53

Met Logitechs nieuwe 'clicker' voor presentaties kun je inzoomen op je slides of gedeeltes highlighten.

Wereldwijd zijn er 1 miljard mensen die met presentatie-software werken, en daarvan gebruiken er slecht 2 miljoen een presenter-remote. Acht jaar geleden bracht Logitech voor het laatst zo'n presentatie-remote uit, maar de tijden zijn veranderd. Het gaat niet alleen maar om de presentatie zelf, het gaat veel meer om de manier waarop je je data over het voetlicht brengt. Hoe jij als presentator het publiek vermaakt en bij de les houdt. Of jouw presentatie wel spannend en verrassend genoeg is, stelt Logisch. Zie daar: de geboorte van de Spotlight Presentation Remote. 

Miniatuurvoorbeeld

Apple design?

Het eerste dat opvalt is het design van de Spotlight. Alsof Apple op de koffie is geweest in Zwitserland. De behuizing is gemaakt van machinaal bewerkt aluminium en komt in drie kleuren: goud, grijs en donkergrijs. De Spotlight kent slechts drie knoppen waarvan de grote, middelste als het ware verzonken ligt in het staafje. Zo weet je deze knop altijd te vinden.

De zilveren variant is overigens exclusief via de Apple Store te koop. Bovendien heeft Apple de hele maand februari exclusiviteit op alle drie remotes. Daarna zullen de Gold- en Slate-varianten ook bij andere aanbieders te koop zijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Inzoomen

Feitelijk doet de Spotlight alles wat je van een reguliere presentatie-clicker gewend bent, maar hij kan meer. Zo werkt het apparaatje niet met een laserpointer ('te onnauwkeurig en bibberig'), maar met een advanced pointer system​; feitelijk een soort zaklampachtige lichtbundel met twee functies. Enerzijds kun je bepaalde content op je slide highlighten door met een rondje erop te richten, anderzijds kun je de content vergroten tot op pixel-niveau. Erg handig voor het uitlichten van details bij (natuur)foto's of schilderijen, maar ook om in te zoomen op specifieke cijfers in grafieken. 

Spotlight beschikt bovendien over een muis-achtige cursor waarmee je video’s kunt starten en links kunt openen, in plaats van naar je laptop te lopen of te kuchen naar de regie dat nu toch echt dat ene filmpje afgespeeld dient te worden. 

Tril-alarm

Is er nog meer? Jawel. Je kunt het geluid van een video op afstand regelen door Spotlight als een soort dirigeerstokje te bewegen. Naar boven is meer geluid, naar beneden en het geluid dempt. Daarnaast kent de nieuwe remote van Logitech een vibratiemogelijkheid. Zo kun je tril-alerts instellen: vijf minuten voor je presentatie klaar is, en nog een keer als je tijd er echt op zit. De Spotlight kent tenslotte een supercharge-functie: je laadt hem 1 minuut op en daarna kun je er drie uur lang mee presenteren.  

De Logitech Spotlight Presentation Remote is per direct beschikbaar via Logitech en Apple voor een adviesprijs van 129,99 euro. In maart van dit jaar is Spotlight ook verkrijgbaar bij meer retailers. Spotlight werkt met PowerPoint, Keynote, Google Slides en Prezi voor Windows of Mac OS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van