Bright reviews

Nieuwe 4D-bioscoop biedt geur, wind en beweging en meer

22 maart 2017 18:33 Aangepast: 27 april 2018 00:20

De opmars van 4D-cinema's, die je zintuigen nog meer prikkelen, zet zich door. We namen een kijkje in zo'n nieuwe 4D-cinema.

4D-bioscopen moeten films de komende jaren nog spannender gaan maken. Ze voegen extra zintuigen toe aan de kijkervaring, zoals geur en simulaties van weersomstandigheden in de films, zoals wind, regen, sneeuw en bliksem. Ook bewegen de stoelen op de juiste momenten in de film mee met de actie.

Het Zuid-Koreaanse 4DX heeft al tientallen 4D-cinema's in zijn thuisland en in Amerika, en opent nu ook steeds vaker vestigingen in Europa. Afgelopen week gingen de deuren van de eerste 4DX-bioscopen in Frankrijk en Noorwegen open, respectievelijk in Parijs en Oslo. Bright-stagiair Stephan was in Parijs en geeft een korte eerste indruk van de '4D-ervaring' in onderstaande video.

In de cinema's van 4DX draait momenteel de film Kong: Skull Island. Het Koreaanse bedrijf heeft inmiddels 49 4D-zalen in 16 Europese landen. De bioscoop in Parijs is onderdeel van de Pathé-keten, die in Nederland marktleider is. Maar wanneer de eerste bioscopen van 4DX naar Nederland komen, blijft voorlopig afwachten.

Volg Bright

Meer techvideo's in je timeline? Like Bright ook op Facebook.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van