Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bright reviews

Eerste indruk: Peugeot 5008 op festivaltrip (video)

06 augustus 2017 13:00 Aangepast: 26 april 2018 21:45

De Peugeot 5008 blijkt erg geschikt om mee naar festivals te gaan, maar visueel is hij minder dan de kleinere 3008.

Niet zo lang geleden testten we de Peugeot 3008. Een van binnen en buiten stijlvolle SUV waar de technologie fraai in verwerkt is. Niet voor niets is het de 'auto van het jaar' geworden. Is de iets grotere broer dan de auto van het jaar én een beetje? Wij vogelden het uit.  

Stap over van een 3008 naar een 5008 en je ziet heel veel overeenkomsten. De neus, de flanken, de achterlichten, ze zijn allemaal grotendeels gelijk aan de auto van het jaar. Het interieur lijkt een 1-op-1-kopie. Ik heb geen verschillen kunnen ontdekken die zichtbaar zijn vanaf de voorstoel. Totdat je in de achteruitkijkspiegel kijkt en twee rijen stoelen ontwaart. De 5008 is een stuk langer en herbergt twee opklapbare stoeltjes die opgevouwen een enorme bergruimte achterlaten. Voor ons avontuur naar Festival der Aa zou de 5008 prima als 1-persoonscamper kunnen voldoen. Met de voorstoelen nog overeind kun je moeiteloos achterin de 5008 liggen. Als je een beetje van elkaar houdt ook met zijn tweeën. Raampjes open en autohoes eroverheen en je hebt een mobiele slaapplek.

Visueel is het minder

Is de 5008 dan de auto van het jaar én een beetje? Nee. Want visueel moet je wel flink inleveren voor die extra ruimte. Met een minder spannende raampartij en een opgedikte achterklep wordt het visuele gewicht wat verdoezeld, maar waar de 3008 een sportschoolmodel is, neigt de 5008 meer naar schoolbus. Heb je de extra ruimte echt nodig, dan raden we je een donkere kleur aan (dat kleedt lekker af). Heb je de ruimte niet nodig, houd het dan bij de fraaiere kleine broer. 

Lees meer auto-reviews in onze rubriek Duurtest

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore