Bright Podcast 🎤

Podcast: strengere regels nodig op (a)sociale media?

04 juni 2020 19:15 Aangepast: 04 juni 2020 19:44
Beeld © AFP

Grote protesten beheersen het nieuws en sociale media trekken voor het eerst grenzen bij wat politici als president Trump mogen zeggen. Moet de overheid ingrijpen? Of moeten we sociale media juist vrij laten? We bespreken de voors en tegens in de Bright Podcast.

Luister de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Sociale media zijn een steeds belangrijkere, semi-openbare plaats van discussie. Semi-openbaar, want in principe is iedereen welkom, maar er gelden wel de regels van bedrijven zoals Facebook en Twitter. Die regels gelden sinds vorige week bij Twitter ook voor het hoogste ambt, tot onvrede van de ambtsbekleder (Donald Trump) zelf. 

Het conflict roept vragen op, zoals: hoort nepnieuws nu eenmaal bij een vrij, open internet? En moet de overheid de regels gaan bepalen in plaats van de socialmedia-bedrijven? We bespreken vijf stellingen in deze Bright Podcast.

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Mythic Quest, een serie van Apple TV+ over een fictief team achter de grootste MMORPG ter wereld. Een nieuwe extra aflevering is recent opgenomen en draait volledig om de quarantaine.

Artikel: Vox maakte een transcript van de volledige uitgelekte verklaring van Mark Zuckerberg aan het Facebook-personeel, dat ontevreden is dat Facebook niet ingrijpt tegen Donald Trump.

Podcast: De plantage van onze voorouders, waarin radiomaakster Maartje Duin ontdekt dat haar voorouders in 1863 mede-eigenaar waren van suikerplantage Tout Lui Faut in Suriname. Duin zoekt contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten: de familie Bouva. Samen met Peggy Bouva reconstrueert ze het verhaal van de plantage. Ze duiken in archieven, spreken hun familieleden en bezoeken in Suriname de resten van plantage Tout Lui Faut.

Serie: Central Park, een animatieserie op Apple TV+ van de makers van Bob’s Burgers. Een muzikale komedie over de parkopzichter en zijn familie, op een originele manier verteld met liedjes zoals in Disneyfilms, maar dan met een meer volwassen inhoud.

Simulator: SpaceX ISS Docking Simulator. Met dezelfde interface als de astronauten kunnen spelers met deze simulator zelf proberen hoe ingewikkeld het is om een capsule aan een ruimtestation te koppelen.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Oorlog tussen Trump en Twitter: meer dan een symbolische strijd?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ook na protesten: Facebook-ceo laat Trump-bericht staan

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van