Ga naar de inhoud
Bright Podcast 🎤

'Musk maakt ruimtevaart weer opwindend'

Beeld © NASA

Voor het eerst zou een SpaceX-raket woensdagavond mensen de ruimte in schieten. Op het laatste moment werd die lancering uitgesteld tot zaterdag. In de Bright Podcast bespreken we, samen met astronaut André Kuipers, waarom de lancering zo bijzonder is.

Luister de podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts 

Ruimtevaartbedrijf SpaceX van Tesla-topman Elon Musk zou woensdagavond zijn eerste Crew Dragon-capsule met twee astronauten lanceren. We bespreken de lancering die net niet doorging, met Merijn Doggen, die voor Bright astronaut André Kuipers interviewde. Wat maakt deze lancering zo speciaal dat miljoenen mensen live online meekijken? En wat zijn de plannen om naar de maan en Mars te gaan?

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts  

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Podcast: Onbehaarde Apen, de wekelijkse wetenschapspodcast van NRC. Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en Gemma Venhuizen bespreken kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit.

Serie: Space Force op Netflix. Een nieuwe comedyserie van de maker van The Office US en Parks and Recreation. De andere maker is Steve Carell, die ook de hoofdrol vertolkt van generaal die de Space Force moet opzetten, een nieuwe tak van de Amerikaanse Defensie in de ruimte.

Serie: Snowpiercer, een reboot van de gelijknamige film van Oscarwinnaar Bong Joon-ho uit 2013. De wereld is bevroren en de overlevende mensheid zit aan boord van een lange trein die voortdurend rondjes over de aardbol rijdt. Binnen die trein zijn de klasseverschillen groot, met voorin de ultrarijken en achterin de onderklasse die niks heeft, en in opstand wil komen.

Podcast: Reset van Amerikaanse techsite Recode. Reset bekijkt de actualiteit en boeiende verschijnselen door de bril van de techwereld. Bijvoorbeeld: hoe gaat Netflix met de quarantaine om, hoe opende Elon Musk zijn Tesla-fabriek weer en meer van zulke vraagstukken. Drie keer per week, afleveringen van een klein half uur.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.