Videobellen

Podcast: Zoom zegt sorry en meer over videobellen

02 april 2020 14:40 Aangepast: 11 mei 2020 14:51
Beeld © Bright.nl

Videobellen is het nieuwe vergaderen en naar school gaan. Maar populaire videobel-apps als Zoom en Houseparty zijn niet zonder problemen. We bespreken ze in onze podcast.

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Even met collega's zoomen, heb jij al gezoomd vandaag? Na een paar weken coronacrisis staat 'Zoomen' plots synoniem aan videobellen. Want de videobeldienst Zoom is enorm in populariteit gegroeid: de app heeft 200 miljoen dagelijkse gebruikers. Maar Zoom kampte ook met allerlei beveiligingsproblemen. Wat is er aan de hand?

Ook videobel-app Houseparty groeide heel snel, maar lag onder vuur. En hoe zit het met andere apps zoals Skype, FaceTime, WhatsApp, Slack en Microsoft Teams? In deze Bright Podcast bespreken we al het nieuws over videobellen.

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Live op YouTube: Bright Night @Home. Vrijdagavond 3 april om 20:00 is op ons YouTube-kanaal de eerste digitale live Bright Night. We bespreken tech van alle kanten en houden een Kahoot-quiz waarbij je toffe prijzen kan winnen. Abonneer op ons kanaal en doe live mee.

Video: iPad-jubileum. De iPad werd 10 jaar geleden voor het eerst verkocht. We maakten al een video over 10 jaar iPad. Ook Wired kijkt nu terug op alle iPad-modellen, een 'walk down memory lane'.

Serie: Tiger King op Netflix. Een bizarre docu-serie over een man die een heleboel tijgers houdt, en de absurde ruzies waar hij in verzeild raakt. Van de ene verbazing in de andere, je kan haast niet geloven dat dit allemaal echt is.

Planten: Veel sites die planten verkopen hebben nu speciale acties. Veel planten worden door het coronavirus niet geëxporteerd, en dus dreigen ze vernietigd te worden. Zonde, dus doe jezelf, je huis en de plantenkwekers een plezier en koop voor weinig geld veel mooie planten. Sites als Plantsome en plantje.nl hebben nu acties.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van