Bright Night

Bright Night #19: De sprekers

28 augustus 2012 09:48 Aangepast: 28 april 2018 18:07

<p><strong>Aanstaande vrijdag hoor je alles over het design van de elektrische motor Bolt, het grootste urban farming dak van Europa en waarom gamen goed voor je is.</strong></p><p></p>

Een mooie line-up weer komende vrijdagavond op Bright Night in Pakhuis de Zwijger. Vier sprekers maar liefst.

Gamen wordt vaak versleten voor doelloos tijdverdrijf. Maar wist je dat geoefende gamers diverse skills ontwikkelen waar je ook wat in de echte wereld aan hebt? Ze kunnen beter samenwerken bijvoorbeeld. Over de vooroordelen en voordelen van gamen komt publicist David Nieborg vertellen.

Wie wel eens over de A10 Amsterdam in rijdt, heeft het wellicht vanuit zijn auto al gezien. Een kantoor met een opvallend groen dak. Op kantorencomplex Zuidpark is begin juni het grootste urban farming dak van Europa geopend. De daktuin voorziet in groente en fruit voor de bedrijfsrestaurants in het park. Werknemers kunnen er hun eigen moestuin onderhouden. Jacinta Janmaat komt vertellen waarom urban farming Zuidpark leuker maakt dan alle andere Amsterdamse kantoren.

We hopen dat industrieel ontwerper Niels Caris van Springtime veel beelden in zijn presentatie stopt. Want wauw, wat is zijn elektrische motorfiets Bolt een genot om naar te kijken. Eén vraag brandt nu al op onze lippen: blijft het bij een ontwerp-experiment of komt-ie er echt?

Over ontwerp komt ook Philip Ross praten. Hij bedacht de vorm en de ingenieuze touchbediening van de Fonckel One lamp. Een lamp die je met multitouch gebaren dimt, aanzet en waarmee je met je vingers de lichtbundel richt. Na zijn presentatie rennen we allemaal naar voren om 'm tijdens de Uitpakparty zelf te testen.

Eerder maakten we al een deel van de gadgets voor de Uitpakparty bekend. Houd bright.nl/brightnight in de gaten voor meer updates over het programma.

Bright Night #19 wordt op vrijdag 31 augustus gehouden in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. De zaal gaat open om 19:30, het programma begint om 20:00 uur. Toegang is gratis, dus neem gerust iemand mee!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van