Bright Night

Solar Shirt is er nu ook voor mannen

04 juni 2015 20:56 Aangepast: 28 april 2018 01:36

<p><strong>Pauline van Dongen heeft van haar 'oplaadshirt' met zonnecellen ook een mannenversie gepresenteerd.</strong></p>&#13;

Tijdens Bright Night donderdagavond op de High Tech Campus in Eindhoven heeft mode-ontwerpster Pauline van Dongen een variant van haar Solar Shirt voor mannen getoond. Waarom dat ingewikkelder is dan het klinkt, is omdat het shirt uit één vlak shirtontwerp moet komen terwijl normale shirts meestal uit een los front, een rug en armstukken bestaan die aan elkaar worden genaaid. De pasvorm is aangepast op mannen. Het ontwerp met de grafische lijnen en vormen blijft behouden. De werking is ook gelijk gebleven aan de vrouwenversie: hij laadt dankzij de zonnecellen en een usb-connectie je gear op.

De zonnecellen zijn binnen een jaar of drie commercieel aantrekkelijk genoeg om op grote schaal in kledingstukken te verwerken. Ze zijn ook wasbaar.


Van Dongen presenteerde tijdens Bright Night ook een lichtgevend shirt genaamd Phototrope, waarmee je 's avonds veilig kan hardlopen. "Als ontwerper bedenk je toch vaak dingen die je zelf zou willen dragen. Ik ga regelmatig hardlopen en dan loop ik met zo'n knipperlampje om mijn bovenarm. Dat moet mooier kunnen. Daarom heb ik een subtiel ontwerp gemaakt dat diffuus licht uitstraalt. Ik heb daarvoor eenvoudige led-strips gebruikt, maar om het licht die subtiele gloed te laten geven, heb ik gezocht naar een folie dat hiervoor zorgt", zei ze onlangs in Bright Ideas.


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van