Ga naar de inhoud
Bright Day 2019

Bright Kids op Bright Day: robots, proefjes en programmeren

Beeld © Foto: Floris Heuer

De Kids Area op het tech-festival Bright Day is komend weekend groter dan ooit: bekijk proefjes, maak robots, leer programmeren en meer. De laatste kaarten voor Bright Day zijn nu te koop.

Dit weekend is het zover: Bright Day, het grootste tech-festival van Nederland, barst los in de Expo Haarlemmermeer. Naast virtual reality, robots, drones en heel veel elektrisch vervoer is ook de Kids Area completer dan ooit.

Bestel hier je tickets voor Bright Day

Robots maken en technisch knutselen

De Kids Area is leuk voor kinderen én ouders: samen leren, proberen, knutselen en lachen. Het gebied bestaat uit een podium met leuke en boeiende presentaties voor jong en oud, en daaromheen stands waar je zelf aan de slag kan.

Bij de presentatie van RobotWise leer je hoe je robots maakt en zelf programmeert, daarna kan je bij de Robot Playground van RobotWise terecht om meteen zelf aan de slag te gaan.

Bright Makers is ook aanwezig, de unieke samenwerking tussen Bright, Kleinkunstig en Grote Broer Kunsteducatie. Bright Makers promoot het maakonderwijs met workshops op scholen. Kinderen leren zowel een techniek als de creatieve toepassing daarvan. Dat kan van alles zijn: van elektronica tot hydrauliek of een kunsttechniek zoals zeefdrukken. Na de presentatie kun je zelf aan de slag met je eigen hydraulische robotdier!

Proefjes en programmeren

Quest Junior is ook aanwezig op Bright Day. Op het podium van de Kids Area laat experimenteer-expert Boy van Quest allerlei grappige en leerzame experimenten zien. Hij pelt een ei zonder het te schillen, maakt een raket van een fles water en laat zien dat poedersuiker enorm goed kan branden. Ook schotelt Boy je wat vragen voor tijdens de Quest Junior-quiz. Ben jij de slimste van allemaal en win je een supergroot Quest Junior-pakket?

De Rekenwinkel is ook aanwezig op Bright Day, als grote leverancier voor modern onderwijs met robotica, programmeren, augmented reality en meer. De Rekenwinkel vertelt over het belang van zulk onderwijs. Zelf proberen kan natuurlijk ook, bij de stand van de Rekenwinkel programmeer je zelf een robot.

Nog meer over robots hoor je bij de workshop van Build Your Own Robot. Dat bouwpakket bevat alle elektronica om een eigen, werkende robot te knutselen van gerecyclede materialen zoals oud papier, oude verpakkingen en verschillende knutselmaterialen. Breng je eigen, unieke robot tot leven!

Bij CodeQube leer je je eigen website programmeren met HTML en CSS. HTML Henk en CSS Sara nemen je mee in de wereld van de techniek. Na deze workshop ga jij naar huis met een échte website op zak. Natuurlijk komt deze website ook online te staan, zodat je deze later aan je vrienden kan laten zien.

Sportend gamen

Naast deze workshops en presentaties zijn er nog een paar hele toffe dingen te doen bij de Kids Area. Doe mee aan een echte Mario Kart-race met Tomocon. Verkleed je als een Mario Kart-figuur, stap op de skelter en trap zo hard je kan. Kom jij als eerste over de finish?

Bij Multiball combineer je bewegen met gamen: bestuur een game door met een bal tegen een muur te gooien of schoppen. Leuk om samen te doen, uitdagend en alles behalve stilzitten.

VR-ervaring: de afleiding van je mobiel

En kennen we het telefoonverbod voor op de fiets nog? Sinds de zomer is het verboden om op de fiets te WhatsAppen, iets op Instagram bekijken of het toestel zelfs maar in je hand te hebben. Waarom dat verboden is, ontdek je in de VR-experience van de Stichting Responsible Young Drivers.

Doe een VR-bril op, ga op de fiets zitten en zie hoe gevaarlijk de afleiding van een mobieltje echt is.

Check het programma

De tijden van de presentaties en workshops in de Kids Area vind je in het programma.

Bestel hier je tickets voor Bright Day op 23 en 24 november in de Expo Haarlemmermeer

Foto: Floris Heuer

Elektrisch
Lees ook
Elektrisch rijden, skaten, steppen en fietsen op Bright Day
Primeur:
Lees ook
Primeur: supersnel mobiel internetten met 5G op Bright Day
Ervaar
Lees ook
Ervaar de toekomst van Defensie met Deflab op Bright Day