Van onze partner Ubisoft

Primeur: scoren met Roller Champions op Bright Day

29 oktober 2019 13:18 Aangepast: 29 oktober 2019 19:14

Begin volgend jaar brengt gamemaker Ubisoft de free-to-play teamsportgame Roller Champions uit. Bezoekers van Bright Day krijgen als eerste de kans om deze gloednieuwe game en een heleboel andere games te proberen.

Tech-festival Bright Day staat weer voor de deur en dat betekent twee dagen onder meer robots, drones, future mobility en natuurlijk gaming. Voor het derde jaar op rij is Ubisoft aanwezig met een grote stand waar de bezoekers vast de nieuwste (en reeds beschikbare) games kunnen uitproberen.

Nieuwe line-up

Onderdeel van de line-up zijn games als Tom Clancy's Rainbow Six Siege. In dit deel van de first person shooter-franchise nemen spelers deel aan sieges waarbij je samen bijvoorbeeld gijzelaars moet bevrijden. Het nieuwste spel uit de reeks is Tom Clancy’s Breakpoint, waarin je het opneemt tegen ex-Ghosts. Andere Ubisoft-games die je als bezoeker aan Bright Day kunt uitproberen zijn The Crew 2, een racinggame waarmee je racewagens, motorfietsen, boten en vliegtuigen kunt besturen met elkaar en anderen.

En tot slot de primeur: Roller Champions. Met het nieuwe spel Roller Champions begeeft Ubisoft zich weer eens op het terrein van de gratis games. 

Tegen elkaar strijden

Afgelopen juni werd het spel op de grote gamebeurs E3 aangekondigd. En de eerste reacties zijn behoorlijk positief. Roller Champions is gesitueerd in het jaar 2029. Overal ter wereld zijn arena’s verrezen waar de deelnemers een soort futuristische rolschaatsen onderbinden om tegen elkaar te strijden. Het doel is de topscore van 5 punten behalen of degene met de hoogste score binnen zeven minuten. 

Bizarre mix

Spelers van Roller Champions moeten een heel diverse reeks van skills toepassen om te winnen. Het spel is een bizarre mix van basketbal, hockey, skateboarding, baseball en roller derby.

In bezit

De arena bestaat uit een wielerbaan-achtige ring geflankeerd door muren die langs de rand als een half-pipe oprijzen. Wie de bal uit speelt, moet zien ‘m weer zo snel mogelijk in bezit te krijgen. Daarna is het de kwestie om de bal minstens een ronde in bezit te houden. Wie dat lukt, scoort een punt. Wat een extra reden voor je tegenstanders is om je met alle macht omver te beuken.

Meer fans

De progressie van de game bestaat uit de beloningen die je kunt ontvangen wanneer het lukt om de bal in bezit te houden en zo te scoren. Na elke gewonnen game besluiten meer fans dat ze van je houden en groeit je fan schare. Ook ontgrendel je zo sponsors, krijg je de mogelijkheid om je personage aan te passen en organiseer je uiteindelijk enorme fanfeesten waar iedereen je virtuele naam schreeuwt.

Bright Day vindt plaats op 23 en 24 november in de Expo Haarlemmermeer. Zin om Roller Champions als eerste te proberen? Meld je dan bij de Ubisoft-stand op Bright Day.

De kaartverkoop voor Bright Day gaat hard, wacht niet te lang met het bestellen van kaartjes. De zaterdagmiddag is al uitverkocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bright Day-ster The Hacksmith brengt sci-fi gadgets tot leven

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ervaar het vervoer van de toekomst op Bright Day

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Win kaarten voor de première van de nieuwe Star Wars-film

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore