Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bright Day 2018

Deze teams wonnen de ESL Dutch Championship op Bright Day

25 november 2018 18:18 Aangepast: 26 november 2018 12:46

Drie teams van esporters wonnen dit weekend tijdens Bright Day het ESL Dutch Championship. De pro-gamers kwamen in actie in Rainbow Six: Siege, League of Legends en Counter-Strike: GO.

Esporters streden tijdens Bright Day zaterdag en zondag om een prijzenpot van in totaal 20.000 euro bij de finales van het ESL Dutch Championship. Voor het grote esports-toernooi hadden 150 teams zich geprobeerd te kwalificeren. 

Bij League of Legends werd zondagmiddag het team Echo Zulu de winnaar. Bij Counter Strike: Global Offensive ging het team mCon Esports met de titel aan de haal. Het team Demise wist bij Rainbow Six Siege verrassend te winnen. De winnende teams ontvingen elk 3500 euro als prijzen. 

Niet alleen keken de bezoekers van techfestival Bright Day mee met de wedstrijden, ook online keken esports-fans mee. In totaal trokken de livestreams van ESL Benelux op Twitch ongeveer 60.000 kijkers.

Team Echo Zulu won bij League of Legends Team Echo Zulu won bij League of Legends

Bright Day

Het was de tweede keer dat ESL Benelux een groot esports-evenement organiseerde tijdens Bright Day, dat dit weekend 22.500 bezoekers trok in de Expo Haarlemmermeer. Jaap Visser, CEO van ESL Benelux: "Door de ESL Dutch Championship-finales tijdens het grootste techfestival van Nederland te organiseren, hebben we duizenden bezoekers kennis laten maken met esports. Het is voor ESL interessant om nieuwe doelgroepen te bereiken en te informeren over de sport van de digitale generatie. Deze nieuwe vorm van entertainment is niet meer weg te denken op dergelijke evenementen."

Team Demise won de titel bij Rainbow Six Siege Team Demise won de titel bij Rainbow Six Siege
Team mCon esports won bij CS:GO Team mCon esports won bij CS:GO
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dit beleefden 22.500 bezoekers op Bright Day

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore