Bright Day

#BrightDay3: Layar met Glass, Gocycle, Gear Fit, Mac Pro

15 april 2014 16:11 Aangepast: 28 april 2018 08:18

<p><strong>Probeer op 17 mei: Glass met de Layar-app, coole e-bike Gocycle, mooie Samsung Gear Fit, de Mac Pro. More to come! </strong></p><p></p>

Nog een maand tot de derde editie van Bright Day. We komen vanaf vandaag met updates over het volle programma; de sprekers, de hands-on demo's, en de gadgets in Davids legendarische Uitpakparty XL. Wat kan je allemaal verwachten op 17 mei in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam?

BESTEL HIER JE TICKET

Layar op Google Glass

Ronald van der Lingen van het Nederlandse Layar geeft een presentatie over hun nieuwe app voor Google Glass. Eindelijk de app die je eigenlijk al verwachtte op de bril: een interactieve laag over de werkelijkheid. Augmented reality werd al bij smartphones beloofd, maar met Glass ontstaan pas echt interessante toepassingen.

In het verlengde van de presentatie kunnen mensen ook de Google Glass proberen in de 'Hands-on Hoek'.

Samsungs Gear Fit

De mooiste van de nieuwe wearables is Samsungs Gear Fit met zijn fraaie, gebogen oled-schermpje. Licht, prettig te bedienen, heldere interface. Hij telt je stappen, meet je slaap en trackt prestaties bij hardlopen, fietsen en meer. Hij is te koppelen aan Galaxy-smartphones, waarna je inkomende gesprekken, notificaties en wekkers kan ontvangen. De accuduur is volgens onze eerste ervaringen erg goed. We hebben 'm net een paar dagen, maar dit lijkt een van de beste polsgadgets van dit moment.

Gocycle

We hebben weer een bijzondere fiets voor je. De Gocycle, een superlichte (15 kg) e-bike, die je kan opvouwen. Met een seamless design door Richard Thorpe, die eerder voor merken als Audi en McLaren werkte. Heel 'Formule 1' met z'n lichte 'pitstopbanden'. De fiets is te customizen via een mobiele app en heeft een schermpje in het stuur. De Gocycle heeft drie versnellingen en een slim motorsysteem. Hij haalt 40 km/u.

Apple Mac Pro

De sportwagen onder de desktops, die nieuwe Mac Pro. Snel, glanzend en ja, niet goedkoop. Maar dan heb je ook wat. Een werkstation voor de pro's met snellere hardware en ondersteuning voor de 4K-resolutie. Ultra hd, here we come. De behuizing van de Mac Pro is ook een knap staaltje werk. Als David weer terug is, doen we ook nog een Uitpakparty met 'm.

Oculus Rift

In een vorige update schreven we al over de presentatie van een Nederlandse startup die toepassingen maakt voor de virtualreality-bril Oculus Rift, onlangs overgenomen door Facebook. De Oculus Rift kan je zelf ook proberen, een aanrader natuurlijk.

Nog zeker 10 van dit soort updates te gaan tot zaterdag 17 mei, 11:00 tot 17:00, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.

BESTEL HIER JE TICKET

Volg bright.nl/brightday voor updates over het programma van Bright Day #3 de komende weken. Er komt nog veel, heel veel meer aan. Meld je ook aan voor het Facebook-event, zodat je de dag niet vergeet ;-)

Bright Day #3 trailer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van