Bright Day

#BrightDay3: Rocki, 3D-scanner, Feddz, Ultimaker 2

20 april 2014 10:00 Aangepast: 28 april 2018 08:18

<p><strong>Maak een 3D-geprint beeldje van jezelf, hoor hoe Rocki een crowdfundhit scoorde, check de stoere e-scooter Feddz en de Ultimaker 2. </strong></p><p></p>

Op 17 mei 2014 is de derde editie van Bright Day. In meerdere updates praten we je bij over het programma; de sprekers, de hands-on demo's, en de gadgets in Davids legendarische Uitpakparty XL. Check ook de andere updates op bright.nl/brightday en meld je aan voor de Facebook-page.

BESTEL HIER JE TICKET

Mini-versie van jezelf maken

Bij de 3D scanner van Hip3D kunnen Bright Day-bezoekers een "mini-me" van zichzelf laten 3d-printen. Je kan jezelf laten inscannen tot een digitaal 3D-model waarvan dan een fysiek beeldje van 20cm hoog wordt gemaakt.

Rocki

Rocki is een gadget om draadloos audio te streamen vanaf mobiele apparaten naar actieve speakers of oude versterkers en andere audio-apparatuur. In de vorm van een kleurrijke steen. De Nederlandse startup haalde via Kickstarter 222.000 dollar op. Rocki vertelt je hoe het is om zo'n geslaagde crowdfundingcampagne op Kickstarter te hebben en vervolgens het product te lanceren.

Feddz

De elektrische brommer Feddz valt meteen op door de bergruimte in het frame. Om te zorgen dat de bagage niet valt, kun je het vastgespen met twee riemen. Ook handig: in het frame zit een usb-aansluiting om je smartphone tijdens het rijden mee op te laden.

Ultimaker 2

De nieuwe 3d-printer van Ultimaker is makkelijker en sneller geworden. Check Davids uitpakparty:

Wat is er nog meer op Bright Day?

Eerder al melden we de volgende programma-onderdelen:


Layar op Google Glass

Ronald van der Lingen van het Nederlandse Layar geeft een presentatie over hun nieuwe app voor Google Glass. Eindelijk de app die je eigenlijk al verwachtte op de bril: een interactieve laag over de werkelijkheid. Augmented reality werd al bij smartphones beloofd, maar met Glass ontstaan pas echt interessante toepassingen.

In het verlengde van de presentatie kunnen mensen ook de Google Glass proberen in de 'Hands-on Hoek'.

Samsungs Gear Fit

De mooiste van de nieuwe wearables is Samsungs Gear Fit met zijn fraaie, gebogen oled-schermpje. Licht, prettig te bedienen, heldere interface. Hij telt je stappen, meet je slaap en trackt prestaties bij hardlopen, fietsen en meer. Hij is te koppelen aan Galaxy-smartphones, waarna je inkomende gesprekken, notificaties en wekkers kan ontvangen. De accuduur is volgens onze eerste ervaringen erg goed. We hebben 'm net een paar dagen, maar dit lijkt een van de beste polsgadgets van dit moment.

Gocycle

We hebben weer een bijzondere fiets voor je. De Gocycle, een superlichte (15 kg) e-bike, die je kan opvouwen. Met een seamless design door Richard Thorpe, die eerder voor merken als Audi en McLaren werkte. Heel 'Formule 1' met z'n lichte 'pitstopbanden'. De fiets is te customizen via een mobiele app en heeft een schermpje in het stuur. De Gocycle heeft drie versnellingen en een slim motorsysteem. Hij haalt 40 km/u.

Apple Mac Pro

De sportwagen onder de desktops, die nieuwe Mac Pro. Snel, glanzend en ja, niet goedkoop. Maar dan heb je ook wat. Een werkstation voor de pro's met snellere hardware en ondersteuning voor de 4K-resolutie. Ultra hd, here we come. De behuizing van de Mac Pro is ook een knap staaltje werk. Als David weer terug is, doen we ook nog een Uitpakparty met 'm.

Oculus Rift

In een vorige update schreven we al over de presentatie van een Nederlandse startup die toepassingen maakt voor de virtualreality-bril Oculus Rift, onlangs overgenomen door Facebook. De Oculus Rift kan je zelf ook proberen, een aanrader natuurlijk.

Tot zaterdag 17 mei! 11:00 tot 17:00, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

BESTEL HIER JE TICKET

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van