Bright Day

Bright Day on-demand: bekijk alle presentaties

14 november 2014 21:40 Aangepast: 28 april 2018 05:12

<p><strong>Een presentatie die je graag wilde zien gemist tijdens Bright Day? Geen nood, ze zijn nu allemaal terug te kijken.</strong></p><p></p>

Op 8 november 2014 vond de vierde Bright Day plaats, de grootste editie tot nu toe met 1800 bezoekers. In het gebouw naast de 'main hall' werden de hele dag presentaties gegeven. Over virtual reality, slimme robots, kweekvlees en meer. Hieronder terug te kijken. In mei is de volgende Bright Day.

Welkom

Organisator Erwin van der Zande heet iedereen welkom en introduceert Bright Day-host Ben van der Burg.

Kweekvleeskookboek

Koert van Mensvoort is technoloog en directeur van Next Nature. Hij vertelt over zijn jongste project, het Kweekvleeskookboek, waarvoor Van Mensvoort won een Dutch Design Award. Als je benieuwd bent naar wat we in 2050 aan onze vorken prikken, schuif vooral aan!

Spraakherkenning

ING introduceert Inge, de digitale assistent in de mobiel bankieren-app die je net als Siri aanstuurt met je stem. Hoe lastig is spraakherkenning? Roderick Simons van ING vertelt er meer over.

CyberZoo

Chris Verhoeven is universitair hoofddocent aan de TU Delft en teamleider bij het Robotics Institute aan dezelfde universiteit. Hij spreekt over de Cyber Zoo, een nieuw R&D-lab waar onderzoek wordt gedaan naar kleine vliegende en kruipende swarm robots. Robots hoeven niet slim te zijn volgens Verhoeven. "Als ze met vele zijn, kan de intelligentie ook in het groepsgedrag zitten. Kijk maar naar bijen, of mieren. Een mierenkolonie brengt ingenieuze werken tot stand, terwijl een enkele mier geen idee heeft wat hij eraan bijdraagt."

'Cinematic virtual reality' (Engels)

De naam zegt je misschien niet meteen iets, maar je kent geheid zijn werk. Arthur van Hoff was een van de developers van Java in zijn tijd bij Sun Microsystems. Hij heeft Marimba opgericht, heeft bij TiVo gewerkt, Zing Systems en zijn voorlaatste project was als CTO van Flipboard, die app heb je vast wel. We hebben er geen Quote500-onderzoek op losgelaten, maar Van Hoff is vrijwel zeker Neerlands succesvolste techie in Silicon Valley. Zijn nieuwe start-up heet Jaunt waar hij werkt aan een toolset voor het creëren van cinematic virtual reality.

Making VR real

Net als Van Hoffs Jaunt richt ook WeMakeVR zijn pijlen op het koppelen van VR met fotorealistische filmbeelden. Oprichter Avinash Changa wil vanuit de gamewereld, waarmee virtual reality tot nu toe wordt geassocieerd, de brug slaan naar entertainment en ziet daarnaast kansen op sociaal-maatschappelijk vlak, zoals iemand die door een lichamelijke beperking niet meer kan reizen op een tropisch eiland te laten staan.

Startup Arena


Vijf beloftevolle Nederlandse startups reperteren hun pitch voor de Accenture Innovation Awards 2014 finale, die een week later plaatsvindt op 14 november in Utrecht: Homey, CrowdyHouse, FastTrack, Vandebron en Chordify. Het Bright Day publiek wijst alvast zijn favoriet aan.

Uitpakparty XL


Een vast onderdeel tijdens elke Bright Day is de Uitpakparty XL met David Lemereis: drie kwartier vol de nieuwste gadgets.

Bekijk ook Davids recente Uitpakparty's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van