Bright Day

#BrightDay: Uitpakparty XL

18 november 2015 09:45 Aangepast: 27 april 2018 20:57

<p><strong>De grande finale van Bright Day. De live gadgetshow met David en Rutger. </strong></p>&#13;

Bright Day 2015 is uitverkocht. Er is geen kaartverkoop aan de deur. De bezoekers van het tech fest kunnen zich opmaken voor een dag vol vernieuwing.

Hoe komt een professioneel uitpakker als David zijn dag door? Dat zie je tijdens de Uitpakparty XL. Dan laat Dave alles met een batterij of stekker langskomen dat zijn leven van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat makkelijker en leuker maakt, of dan in elk geval belooft. We werpen een blik op wat je tijdens de Uitpakparty kan verwachten.

De live Uitpakparty XL begint om 15:30 op het podium in de Gashouder, en duurt ongeveer een uur. Daarna is er nog tijd om de getoonde producten zelf uit te proberen in de aansluitende hands-on sessie.

Modern vervoer

Hét vervoersmiddel van 2015 is toch wel de Oxboard. David is het na wat vallen en opstaan helemaal gewend om zich voort te bewegen op zo’n plankje met aan weerszijden een wiel. En voor reizen waarbij je toch liever op een zadel zit, heeft David de opvouwbare elektrische A-bike. Grote afstanden legt hij af in stijl, met de Stromer ST2, een elektrische fiets waar je ’t niet aan ziet.

Action camera's

Wie op een Oxboard rondrijdt of iets anders bijzonders doet kan dat steeds makkelijker vastleggen met een action cam. David probeerde er drie uit: de nieuwste GoPro Hero 4 Session, de TomTom Bandit en de ActiveOn CX.

Bankhangen

De nieuwste gadgets om van zowel je domme als slimme tv een fijner apparaat te maken zijn pas uitgekomen. David heeft zowel de nieuwste Apple TV als de Chromecast 2 bij zich. Twee apparaten die ongeveer hetzelfde doen, maar toch een andere insteek hebben. Waar de Chromecast vooral een doorgang is voor media vanaf je telefoon, wil de nieuwe Apple TV met zijn App Store juist meer op zichzelf staan.

Smart Home

Het woord ‘gadget’ dekt ondertussen de lading niet meer echt, nu ook normale huishoudelijke producten steeds slimmer worden. Zo stuurt David zijn Hue-lampen aan met Siri en zegt de Nest Protect rookmelder luid en duidelijk wat er aan de hand is, nog voordat het alarm af gaat.

Muziek draait Dave ondertussen met de Sonos Play 5, terwijl zijn huis door de Dyson Humidifier op de juiste luchtvochtigheid wordt gehouden.

Smartphones

Het is november dus alle grote smartphones van het jaar zijn aangekondigd. Zo hebben we de nieuwste lijn van Samsung, met de Galaxy S6, S6 Edge en Edge+. Daarnaast hebben we de HTC One A9 en de OnePlus X. Natuurlijk ontbreekt de nieuwe iPhone 6S Plus ook niet.

Wearables

Ook genoeg slimme horloges, zoals de Samsung Gear S2, Asus Zenwatch, Huawei Watch en TomTom Spark

Tablets

Waar tablets twee jaar geleden juist kleiner begonnen te worden, groeien ze de laatste tijd weer. We hebben de drie meest prominente forste tablets van dit moment, met de Microsoft Surface Pro 4, Apple iPad Pro, Samsung Galaxy View en de Panasonic Toughpad 20 inch 4K.

Andere realiteit

Is virtual reality de toekomst, of wordt augmented reality het helemaal? Gaan we verdwijnen in een andere wereld, of vullen we de onze aan met projecties? Dave heeft met de nieuwe Samsung Gear VR en de Microsoft Hololens twee van de beste brillen op beide vlakken.

De live Uitpakparty XL begint om 15:30 uur op het podium in de Gashouder, en duurt ongeveer een uur. Daarna is er nog tijd om de getoonde producten zelf uit te proberen.

Bright Day vindt plaats op zaterdag 21 november tussen 10:00 en 17:00 in de Gashouder op het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam. Meer informatie vind je op day.bright.nl en Facebook.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van