Ga naar de inhoud
Bright Day

Bright en Samsung organiseren de eerste Bright VR Awards

Elke Nederlandse Virtual Reality-productie voor Oculus Home, Google Play, iOS, Playstation Network en Steam kan zich nu inschrijven.

Virtual Reality leent zich voor een breed scala aan toepassingen; van militaire training, traumabehandeling en gebiedsontwikkeling tot huisbezichtigingen en het tot leven brengen van dino’s. De beste Nederlandse Virtual Reality-producties voor alle grote platformen (Oculus Home, Google Play, iOS, Playstation Network en Steam) maken dit jaar kans op een Bright VR Award. Op vrijdag 4 november, aan de vooravond van het tweedaagse tech fest Bright Day, worden de prijzen uitgereikt. Winston Gerschtanowitz presenteert de awardshow.


Virtual Reality voegt iets unieks toe aan storytelling: ruimtelijkheid. Dat maakt de eerste lichting producenten de verkenners van een nieuw medium. Die vernieuwers willen wij onderscheiden en aansporen verder te gaan. “Virtual Reality biedt oneindige mogelijkheden in alle denkbare sectoren,” zegt Menno van den Berg, Corporate Mobile Vice President van Samsung Nederland. “In de komende jaren zal de ontwikkeling van Virtual Reality zich versnellen. Dit proberen wij te stimuleren samen met Bright en de Bright VR Awards.”

In negen categorieën wordt een award uitgereikt: Business, Content, Educatie, Games, Health, Marcom, de beste Mobiele VR ervaring, de VR Talent Award voor studenten en de Public Choice Award. De vakjury bestaat naast juryvoorzitter Erwin van der Zande en host Winston Gerschtanowitz, uit VR-pionier Avinash Changa, regisseur Floris Kaayk en Marcella de Bie, beter bekend als gamegirl Nysira.

Iedereen kan deelnemen aan de verkiezingen en kan zijn VR-productie kosteloos inzenden tot 30 september. De genomineerden worden op 10 oktober bekend gemaakt in Bright TV op RTL Z.

Miniatuurvoorbeeld

Kan je niet wachten op de Bright VR Awards en wil je nu al een virtuele beleving? Kom dan naar de Samsung Experience Store voor een Gear VR experience. Kijk hier voor de locaties van de stores.

BewarenBewaren