Bright Day

YouTube-ster Colin Furze live op Bright Day

30 augustus 2016 22:15 Aangepast: 27 april 2018 05:30

De meest aanstekelijke nerd op YouTube met 3,5 miljoen abonnees komt naar Utrecht en neemt enkele uitvindingen mee.

Tof nieuws: Colin Furze is van de partij op Bright Day 2016. De ‘British garage inventor’ trekt op YouTube miljoenen kijkers met de video’s van zijn uitvindingen, waaronder diverse raketfietsen, een hoverbike en werkende props uit films en games zoals de klauwen van Wolverine, een vuurspuwende elektrische gitaar à la Mad Max en de Rope Launcher uit Assassin's Creed. Hij bouwt en maakt alles zelf vanuit de ondergrondse bunker in zijn achtertuin, de ultieme mancave.

"Ik kijk ontzettend uit naar mijn bezoek aan Bright Day", laat Furze (36) ons weten. "Ik heb vooral veel zin om mijn Nederlandse fans te ontmoeten, omdat zij mij altijd steunen en zij altijd erg enthousiast reageren op mijn video’s." Bekijk hieronder hoe hij eerder deze zomer zijn 3 miljoenste abonnee op YouTube vierde.

VR, drones en robotvoetbal

Het grootste tech-festival van Nederland vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Bright Day laat bezoekers de nieuwste technologische ontwikkelingen zien én beleven. Zo laat de Birdly Virtual Reality Simulator je boven een stad vliegen en in de Whiplash Chair waan je je compleet in een andere wereld. Verder op Bright Day: de Virtual Reality-gear van Samsung, de Sony Playstation VR, de Microsoft HoloLens en een drone-race verzorgd door het Nederlandse Formula FPV. Ook is de wereldkampioen robotvoetbal Tech United van de TU Eindhoven aanwezig.

Sprekers en Uitpakparty

Maxim Hartman leidt het podiumprogramma vol inspirerende sprekers zoals André Kuipers, gamedesigner Adriaan de Jongh, Hyperloop-teamcaptain Tim Houter van de TU Delft, de winnaar van de Accenture Innovation Awards 2016 en Tim Geurtjens, de CTO van MX3D dat een brug bouwt met een 3D-printer naar een ontwerp van designer Joris Laarman. Uiteraard verzorgt onze eigen David Lemereis de enige echte Uitpakparty XXL-gadgetshow.

Bright Kids-hoek

Ook jonge techies hoeven zich niet te vervelen: samen met Generation Discover van Shell is er een aparte Bright Kids-hoek ingericht. De jongste bezoekers kunnen er ook met de zogenaamde ‘klooikoffers’ zelf aan de slag en zo op een leuke manier kennis maken met techniek en dingen maken.

Bestel je tickets via de Bright Day-site. Ze kosten 17,50 euro per persoon en voor kinderen tot 12 jaar 7,50 euro (inclusief servicekosten). Het programma is op beide festivaldagen identiek dus kies de dag die je het beste uitkomt. Wacht niet te lang: reeds de helft van de beschikbare kaarten is verkocht. 

Blijf op de hoogte over Bright Day door ons te volgen op Facebook en Twitter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van