Ga naar de inhoud
Bright Day

Knutsel, test en programmeer in het Kids Lab op Bright Day

Een grotere Bright Day betekent ook een groter Kids Lab, met meer om te knutselen, te programmeren en te leren.

Bestel hier je Bright Day-tickets

In het Kids Lab op Bright Day, op 18 en 19 november in Utrecht, is er net zoals voorgaande jaren ruimte om te knutselen, te solderen, elektronica en robots te bouwen en om te rommelen met software. Let wel, de workshop lightsaber bouwen die eerder is aangekondigd kan helaas niet doorgaan. Je kunt wél je eigen robot bouwen, met de Build Your Own Robot-kit van Solly. Met die BYOR-kit leren kinderen hoe een robot in elkaar zit en werkt. Van het aansluiten van printplaten, het in elkaar schuiven van tandwielen en het in elkaar zetten van de robot tot het programmeren ervan: alles komt voorbij.

Lasersnijder

Ook staat er een heuse lasersnijder van FabCreator. Met zo’n apparaat kun je allerlei dingen uit hout, karton, plastic, en allerlei stoffen en leer snijden: platte vormen, maar je kan ook volledige bouwpakketten laseren. Je kan er ook mee in metalen en glas graven, bovendien is het hele apparaat open source. De software die je gebruikt om het apparaat aan te sturen wordt daarom door liefhebbers op allerlei manieren uitgebouwd, waardoor het apparaat nog veelzijdiger wordt. Tijdens Bright Day zie je in het Kids Lab precies hoe dat allemaal werkt.

Zelf maken

Met het systeem van Plokko ga je zelf aan de slag met je eigen lamp. Plokko maakt met een 3D-printer een modulair systeem, dat bestaat uit Plokko’s. Die handige verbindingsstukjes kunnen bijvoorbeeld stukjes hout in allerlei hoeken vasthouden, zodat je de mooiste vormen kan maken. En je lamp is nooit klaar, je kan hem altijd weer uit elkaar halen en een nieuwe vorm bedenken.

Met Crazy Knutselen kun je weer naar hartelust dingen uit elkaar halen, en daar iets nieuws van knutselen. Zo leer je niet alleen hoe apparaten werken, maar zie je ook hoe makkelijk en leuk het is om zelfs iets te bouwen dat echt werkt.

Met Robotwise kun je tijdens Bright Day in alle facetten met robots aan de slag. Robotwise is een lesprogramma dat is gericht op zo’n beetje alle leeftijden van basisschoolleerlingen, en alle stappen van de robot komen voorbij. Van bouwen tot programmeren en van besturen tot alle creatieve toepassingen ontdekken: met Robotwise leer je van A tot Z over robots.

18 en 19 november, Jaarbeurs Utrecht

In een serie updates vertellen we de komende tijd meer over Bright Day 2017. Wie al een kaartje heeft besteld, krijgt de updates ook in zijn mailbox.

Bestel hier je Bright Day-tickets

Houd Bright.nl in de gaten voor meer updates. Praktische informatie vind je op de Bright Day-site.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day