Bright Day

Doe mee met de Cow Hackathon en win 2000 euro

14 november 2017 11:00 Aangepast: 26 april 2018 18:08

Help boeren én koeien met duurzame oplossingen voor de zuivelketen tijdens onze speciale hackathon op Bright Day.

Duurzame boeren hebben jouw hulp nodig! Tijdens Bright Day op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht houden we daarom een speciale Bright Cow Hackathon, in samenwerking met de Duurzame Zuivelketen. Het doel: creatieve en innovatieve oplossingen ontwikkelen voor de grote uitdagingen waar duurzame boeren in Nederland mee te maken hebben. We nodigen hackers, ontwerpers, datawetenschappers, business developers en anderen uit om mee te denken en te doen. Bij deelname krijg je toegang tot Bright Day en maak je kans op de hoofdprijs van 2000 euro

Meld je hier aan voor de Cow Hackathon. Het ticket van 15 euro is de borgsom die je terugkrijgt op de eerste dag van de hackathon. 

 

Duurzamer werken

Koeien zijn een vast onderdeel van ons landschap, we hebben in Nederland 18.000 melkveehouders. In de zuivelsector neemt de noodzaak steeds verder toe om zo duurzaam mogelijk te werken. Er wordt al heel veel gedaan op dat gebied, maar de technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat er voortdurend kansen zijn om de gezondheid en het welzijn van dieren verder te verbeteren, de biodiversiteit te behouden en het milieu op allerlei manieren te beschermen.

Boeren zijn dus constant op zoek naar ideeën op zowel economisch als milieugebied. Dat gaat onder andere over het verder ontwikkelen van beheersystemen, tools om kosten te verlagen, het versnellen van CO2-reductie en natuurlijk het verbeteren van de gezondheid van de kudde. Dit zijn echte dagelijkse uitdagingen, onze boeren staan te springen om jouw technologische oplossingen. 

Sensoren en data

Tijdens de hackathon kunnen de deelnemers met allerlei technologieën en datasets aan de slag. Teams hebben toegang tot allerlei cutting-edge farm-tech, zoals sensoren die informatie verzamelen van melkproductie, gezondheid van koeien, inseminatie en datasets die inzichten geven in voedselinname, biometrische data en GPS-locatiegegevens.

Breng je eigen laptops, telefoons, tablets en andere apparatuur mee. Tech-savvy boeren en specialisten staan jouw team tijdens de hackathon bij. Natuurlijk is er wifi en LAN-toegang. In de komende dagen volgt meer informatie over de sensoren en datasets die beschikbaar zullen zijn.

Hoofdprijs: tweeduizend euro

Het winnende team neemt de hoofdprijs van 2000 euro mee naar huis en de Duurzame Zuivelketen wil de bedachte oplossing natuurlijk heel graag samen met het winnende team in de praktijk gaan toepassen. En misschien ook nog wel andere ideeën die net niet gewonnen hebben.

De Bright Cow Hackathon vindt plaats tijdens techfest Bright Day op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht, van 9 tot 18 uur. Er is geen slaapruimte beschikbaar. Van de teams wordt vooraf een borgsom van 15 euro gevraagd. Dit wordt terugbetaald als het team komt opdagen. 

Bright Day en catering

Bright Day is het techfest van Nederland met ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Bright Day is al uitverkocht, er komen ruim 20.000 bezoekers. 

Deelnemers aan de hackathon krijgen ontbijt en lunch. Ook zijn de hele dag koffie, frisdranken, snacks en water beschikbaar, en natuurlijk glazen melk!

Schrijf je hier in voor de Bright Cow Hackathon

​In samenwerking met de Duurzame Zuivelketen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van