Tech

Weer een dag, weer een Ethereum-hack: 30 miljoen gestolen

20 juli 2017 09:26 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © iStock

Hackers hebben 30 miljoen dollar aan ethereum buitgemaakt door bij een bedrijf in te breken dat digitale portemonnees voor de cryptocurrency beheert.

Het bedrijf Parity bevestigt op zijn website dat er is ingebroken. In totaal gaat het 150.000 ethers, omgerekend zo'n 30 miljoen dollar, iets meer dan 26 miljoen euro. Oprichter Gavin Wood raadt alle gebruikers aan om zijn of haar ethers naar een 'veilig adres' te sturen of de software te updaten waarin het lek is gedicht.

Met Parity kun je een digitale portemonnee aanmaken om je ethers in te bewaren. De app kan worden geïntegreerd in de browser, waarmee je sneller en gemakkelijker betalingen met de cryptomunt kunt uitvoeren. 

Zoveelste aan Ethereum gerelateerde hack

Het is de zoveelste aan Ethereum gerelateerde hack. Eerder werd de grootste Ethereum-beurs van Zuid-Korea en de website van Ethereum-startup Coindash gehackt. Met laatste hack werd 8 miljoen dollar buitgemaakt.

Cryptocurrency-experts raden aan om grote geldbedragen in een offline account te bewaren, en niet bij een derde partij te stallen. Dat is veiliger, maar veel mensen kiezen voor online diensten omdat deze vaak makkelijker in gebruik zijn.

Het is daarbij belangrijk om te onthouden dat niet Ethereum is gehackt, maar de beurzen en diensten die werken met deze cryptocurrency.

Meer op rtlz.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van