Ga naar de inhoud
Tech

Vergelijkingssite Telefoon.nl laat je 'BKR-vrij vergelijken'

Een telefoon kiezen is nog niet zo makkelijk Beeld © GettyImages

Telefoon.nl toont alleen smartphones die je op afbetaling aan kan schaffen, zonder dat je je moet registreren bij het BKR. Je kan ook aangeven hoeveel je bereid bent bij te betalen.

Met ingang van 1 mei krijg je een BKR-registratie wanneer je een smartphone duurder dan 250 euro op afbetaling koopt, met alle vervelende gevolgen van dien.

De nieuwe vergelijkingssite Telefoon.nl speelt daar handig op in en heeft de nieuwe regeling in het zoeksysteem verwerkt.

Je voert in hoeveel je maximaal per maand wil uitgeven, hoeveel je eenmalig bereid bent te betalen en hoeveel gigabytes en belminuten je wil. Vervolgens toont de site alleen toestellen die je zonder BKR-registratie kan aanschaffen.

Van iets negatiefs iets positiefs

René Dekker kocht Telefoon.nl in augustus vorig jaar en zag meteen kansen in de nieuwe BKR-regels. "Ik ben ook mede-eigenaar van Telefoonabonnement.nl en in onze wereld is de BKR-registratie erg negatief. Kort gezegd verdienen wij geld aan mensen die een telefoon met krediet afsluiten. Met Telefoon.nl hebben wij er een eigen draai aangegeven. Zo maken we van iets negatiefs iets positiefs."

Want het effect van de regels is zelfs in de eerste anderhalve week al voelbaar. "Op Telefoonabonnement.nl merken we nu al dat het impact heeft."

Providers en webshops

De nieuwe BKR-regels hebben al tot meer inhakers geleid. Eerder deze week plaatste Telfort een advertorial voor 'BKR-omzeilende telefoons'.

Conrad probeerde klanten in een nieuwsbrief te lokken met de vraag: "Bang voor een BKR-registratie bij het afsluiten van uw nieuwe abonnement + toestel? Doe dan geen nieuw toestel en stap over op een refurbished model."

Meer op rtlz.nl:
Vanaf vandaag krijg je een BKR-registratie bij mobieltje op afbetaling
Wat is een BKR-registratie en hoe kom je ervan af?
Telfort adverteert met 'BKR-omzeilende smartphone'