Tech

Neemt Twitter te veel ruimte in? Gebruik dan Twitter Lite

07 april 2017 11:24 Aangepast: 28 juli 2017 10:00
Beeld © Getty

Neemt de Twitter-app te veel ruimte in of verbruikt hij te veel data? Dan biedt het sociale netwerk nu iets nieuws: Twitter Lite, een lichte versie die je in de browser van je smartphone of tablet gebruikt.

Twitter Lite is te bezoeken via mobile.twitter.com en kun je het beste zien als een web-app met een grootte van minder dan 1MB. Daarmee laadt hij snel (30 procent sneller dan de normale Twitter-app) en hoef je geen app te installeren om Twitter te gebruiken.

Cache

Het nadeel van een app is de zogeheten cache. Dit zijn alle tijdelijke bestanden die worden opgeslagen, bijvoorbeeld avatars van twitteraars, foto's en video's. Na verloop van tijd kan die cache erg groot worden, waardoor Twitter op je smartphone gemakkelijk een paar GB's ruimte inneemt.

Je kunt de cache legen, maar het is ook mogelijk om de uitgeklede web-app Twitter Lite te gebruiken.

Databesparing

In Twitter Lite zit een optie om data te besparen. Als je deze inschakelt dan worden foto's en video's alleen in lage resolutie als voorbeeld getoond. Als je de foto of video wilt bekijken druk je erop en wordt de volledige versie geladen. Volgens Twitter kan dit het dataverbruik met 70 procent verminderen.

Thumbnail

Als je de Chrome-browser in Android gebruikt heb je ook nog de mogelijkheid om notificaties van berichten te ontvangen. Daarnaast ondersteunt Twitter Lite offlinetoegang, waarmee je ook (oudere) tweets kunt lezen als je offline bent. 

Als je meer functies wilt gebruiken, dan raadt Twitter nog steeds zijn volledige app voor Android, iOS en Windows 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore