Ga naar de inhoud
Tech

Apple neemt Beddit over om je slaap in de gaten te houden

Apple koopt het Finse Beddit. Het bedrijf maakt producten met sensoren die de slaap meten. Deze 'slaapstrips' werken nu al samen met de iPhone en Apple Watch.

Beddit maakt slaapstrips met sensoren die je over een matras legt. Deze strip registreert de bewegingen en laat de gebruiker zien hoe hij heeft geslapen in een gekoppelde app voor iPhone, iPad en de Apple Watch.

Apple zegt nooit zoveel over de overnames die het doet, dus de overname werd gespot in een update van de privacyvoorwaarden van Beddit.

Daar is te lezen dat de overname rond is en dat het privacybeleid van Apple voortaan wordt toegepast op de data van gebruikers. Apple heeft zelf nog niet gereageerd en ook het bedrag van de deal is onbekend.

Apple Watch

Wat de plannen van Apple met Beddit zijn, is onduidelijk. Mogelijk werkt het bedrijf aan een eigen slaapsensor. Sinds de komst van de Apple Watch legt Apple steeds meer de nadruk op gezondheidsfuncties, maar het was nog niet mogelijk om met de smartwatch slaap te registreren. Concurrent Fitbit meet wel al de slaap.

Het is ook mogelijk dat Apple geen verdere plannen heeft met de slaapstrips van Beddit en het bedrijf alleen kocht om de medewerkers in huis te halen. Vooralsnog is de site van Beddit gewoon online en zijn Beddit-producten gewoon te koop, onder andere via de Apple Shop.

Bron: Bright.nl. Kijk de Bright Update met technieuws in 1 minuut elke werkdag op RTL Z