Tech

Apple presenteert de HomePod, een slimme speaker

05 juni 2017 21:24 Aangepast: 06 juni 2017 20:51

Apple heeft een slimme speaker gepresenteerd die met spraakcommando's te bedienen is. Met de HomePod wil het Amerikaanse technologiebedrijf de strijd aangaan met concurrenten als Google en Amazon, die al langer zo'n verlengstuk van hun ecosystemen voor in huis op de markt hebben.

Met een slimme speaker kunnen gebruikers onder meer muziek bedienen en zoekopdrachten uitvoeren, Siri neemt hierin een belangrijke rol in.

Gebruikers kunnen door te praten tegen de HomePod herinneringen instellen, vragen laten beantwoorden en het weerbericht of sportuitslagen opvragen. 

Geluidskwaliteit

De HomePod moet zich onderscheiden ten opzichte van andere slimme speakers met zijn geluidskwaliteit, zo benadrukte Apple maandag tijdens een presentatie voor ontwikkelaars. Tegelijk gaat het de strijd aan met de niet-slimme speakers van Sonos, dat wél al bekendstaat om zijn geluidskwaliteit.

In de VS gaat de HomePod 349 dollar kosten en in december in de winkels liggen in de kleuren wit en donkergrijs. Ook het Verenigd Koninkrijk en Australië krijgen 'm rond die tijd in de winkels. Nederland volgt mogelijk in 2018, maar over een introductie in andere landen heeft Apple nog niets bekendgemaakt.

MacBooks en iOS 11

Tijdens de presentatie werd verder een reeks updates voor bestaande apparaten en apps aangekondigd. Zo onthulde Apple onder meer nieuwe versies van zijn MacBook-laptops en iMac-desktops en werd navigatie voor binnen in gebouwen beloofd. Schiphol zal die laatste dienst direct ondersteunen.

iOS ondergaat sowieso een aantal veranderingen en krijgt onder andere AR-functies.

Bright liet de nieuwe HomePod al live zien na de Apple-presentatie in Californië:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van