Tech

Brazilliaanse rechter verwerpt verbod Whatsapp

03 mei 2016 22:10 Aangepast: 31 juli 2017 14:30

WhatsApp wordt toch niet drie dagen lang geblokkeerd in Brazilië. Een rechter heeft het verbod verworpen, nadat zijn collega gisteren juist besloot dat het wél mocht.

Advocaten van de app spanden een rechtszaak aan om het verbod te dwarsbomen, schrijft persbureau Reuters. Veel Brazilianen hebben hun frustratie geuit nadat gisteren de tweede bevriezing van de app in vijf maanden tijd aan werd gekondigd in het Zuid-Amerikaanse land. 

Het land wil dat WhatsApp de autoriteiten toegang geeft tot de berichten die verstuurd worden via de app. Dat is niet bijna niet mogelijk, vanwege het encyptie-systeem van het programma. Ook is de app er veel aan gelegen om haar klanten zonder speurende ogen van anderen te laten communiceren. .

Volgens website The Verge richtte het gerechtelijk bevel zich vooral op de vijf grootste telefoonaanbieders in het land. Zij mogen geen data van WhatsApp doorgeven tijdens de zogeheten 'blackout'. Als ze dit toch doen, dan kunnen ze boetes krijgen die oplopen tot ruim 120.000 euro. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van