Ga naar de inhoud
Tech

Nieuwe Google-robot rijdt, springt en is best wel eng

Boston Dynamics, de robottak van Google's moederbedrijf Alphabet, heeft een nieuwe robot onthuld die je de stuipen op het lijf jaagt.

De nieuwe robot van Boston Dynamics heet Handle en is de opvolger van de tweebenige Atlas-robot. Handle heeft ook wieltjes gekregen en is nog flexibeler geworden. Hij kan razendsnel springen, van trappen afrijden en zich door moeilijk terrein voortbewegen. Handle kan snelheden tot 14,5 km/u bereiken en houdt het 24 km vol op een opgeladen accu. 

De robot is voorlopig nog alleen bedoeld voor onderzoeksdoeleinden, maar commerciële toepassingen liggen in het verschiet. Zo kan Handle ook dozen oppakken en vervoeren, met een maximaal gewicht van 45 kg.

Google-moederbedrijf Alphabet wil de robot niet zelf op de markt brengen. Volgens geruchten zou Toyota proberen om Boston Dynamics over te nemen, maar officieel hebben beide bedrijven daar nog niets over naar buiten gebracht. Toyota kondigde vorig jaar een investeringsfonds van 1 miljard dollar voor robotonderzoek aan. 

Boston Dynamics heeft ook een handig robothuisdier die je afwas opruimt en zelfs een robots verkleed als rendieren die een slee trekken.

Bron: Bright.nl. Kijk techprogramma Bright TV elke week op RTL Z.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl