Ga naar de inhoud
Na massaontslag

Topman: Amazon Prime schrapt geen banen meer

(Archieffoto) Beeld © iStock

Bij Amazon Prime worden voorlopig geen banen meer geschrapt, meldt Prime-topman Jamil Ghani. Amazon schrapte afgelopen maand en vorig jaar honderden banen bij onder meer streamingdiensten Prime Video en Twitch.

"Ik heb geen plannen om het Prime-team aan te passen", zegt Ghani tegen het ANP tijdens zijn bezoek aan Nederland voor een intern congres.

Amazon kromp het personeelsbestand onlangs in om kosten te besparen. Bij Twitch verdween 35 procent van de banen, wat neerkwam op ongeveer vijfhonderd werknemers. De streamingsite draaiende houden is duur en Twitch zou negen jaar na de overname door Amazon nog steeds niet winstgevend zijn.

Wel winstgevend

Ghani stelt dat Amazon Prime wel winstgevend is, maar hoe winstgevend de tak is, kan hij niet zeggen. Vorig jaar kondigde het concern twee grote ontslagrondes over heel Amazon aan van 18.000 banen in januari en nog eens 9000 in maart.

Amazon
Lees ook:
Amazon krijgt torenhoge boete voor 'indringend' volgen Franse werknemers

Het opheffen van banen is volgens de topman van Prime niet iets waar het concern lichtzinnig over doet. "Alle teamleden over de wereld hebben ruimhartige steun gekregen en veel mensen in het Prime-team zijn teruggekeerd naar Amazon in andere functies. Het team is daarin heel behulpzaam geweest, inclusief ikzelf."

Nederland: 1250 mensen

Amazon had in het laatste kwartaal van vorig jaar ruim 1,5 miljoen werknemers in dienst. Dat is 1 procent minder dan in de laatste drie maanden van 2022. In Nederland had het concern naar eigen zeggen zo'n 1250 medewerkers in augustus, onder meer op het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam.