Ga naar de inhoud
'Heel spijtig'

Prostitutieplatform Redlights gehackt: gegevens 400.000 gebruikers gestolen

Raamprostitutie in Amsterdam. Beeld © ANP

De privégegevens van 415.000 mensen die zich hebben geregistreerd op prostitutieplatform Redlights zijn buitgemaakt door een nog onbekende hacker. Op Redlights kunnen klanten in contact komen met sekswerkers. De website kent een Belgische eigenaar, maar is ook actief in Nederland. Hoeveel Nederlandse klanten er zijn getroffen is niet bekend.

Volgens Link Media, het bedrijf achter Redlights, dreigt de hacker de buitgemaakte gegevens te verkopen aan de hoogste bieder op het darkweb, het verborgen deel van het internet. Volgens Link Media is Redlights het grootste prostitutieplatform van de Benelux.

Welke gegevens precies zijn buitgemaakt is niet bekend, maar Redlights adviseert gebruikers om hun gebruikersnaam en wachtwoord voor alle zekerheid te veranderen. Adverteerders en bezoekers die vanaf februari 2023 actief zijn, hoeven zich geen zorgen te maken, aldus Redlights. De site zegt toen een 'extra laag beveiliging' te hebben aangebracht. "Die ervoor zorgt dat alle privégegevens en berichten extra versleuteld en gecodeerd zijn." 

Heel spijtig

Onder de 415.000 buitgemaakte accounts zijn 128.000 actieve gebruikers: 87.000 bezoekers en 41.000 sekswerkers. Redlights wijst erop dat veel van die gebruikers schuilgaan achter schuilnamen en dito e-mailadressen. "Wat hun herkenbaarheid in het openbaar een stuk moeilijker maakt."

De site zegt samen te werken met de Belgische autoriteiten om de hacker te vinden. "We vinden het heel spijtig voor onze adverteerders en voor de gebruikers dat dit heeft kunnen gebeuren."

250.000
Lees ook:
250.000 mailadressen bezoekers prostitutiesite gelekt

Ondanks herhaalde pogingen is Link Media vanochtend niet voor een reactie bereikbaar. Voor zover bekend is er geen melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

In 2019 kwamen de gegevens van 250.000 bezoekers van prostitutiewebsite Hookers op straat te liggen. Ook die gegevens werden verhandeld via het dark web.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS