Ga naar de inhoud
Bug in iOS 17

iPhone 15 Pro soms te heet om aan te raken, Apple werkt aan oplossing

De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden. Dat komt door een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat moet maken voor het updaten van apps. Dat zegt Apple na klachten van gebruikers van wie de telefoon zo warm werd dat ze hem niet konden aanraken.

"Het apparaat kan de eerste paar dagen na het instellen of herstellen warmer aanvoelen vanwege verhoogde achtergrondactiviteit", zegt Apple. Volgens het bedrijf komt dat onder meer door apps als Instagram en Uber. Instagram heeft het probleem voor zijn eigen app inmiddels opgelost. Apple praat nog met andere appontwikkelaars over oplossingen.

Bug gevonden

"We hebben ook een bug in iOS 17 gevonden die impact heeft bij sommige gebruikers en die zal worden verholpen in een software-update", zegt het bedrijf.

Het probleem heeft volgens Apple niets te maken met de nieuwe opladers met een USB-C-poort, waarvan Apple de smartphones voor het eerst heeft voorzien. Wel kunnen de telefoons tijdelijk warmer aanvoelen dan normaal als er een grote oplaadadapter wordt gebruikt, die tot boven de 20 watt gaat.

Thermometer bij iPhone

De afgelopen dagen werd op sociale media en bij Apple Support veel geklaagd omdat hun iPhone 15 Pro of iPhone 15 Pro Max abnormaal warm aanvoelde. Sommige gebruikers plaatsten foto's van een thermometer bij hun iPhone, waarop te zien was dat de temperatuur van de telefoon opliep tot ruim boven de 38 graden Celsius.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe iPhone bewijst: Brussel bepaalt nu hoe smartphones eruitzien

Het is het tweede probleem met iPhones in korte tijd. Onlangs kwam aan het licht dat de iPhone 12 te hoge stralingsniveaus laat zien. Het verkopen van de telefoon werd daardoor zelfs in Frankrijk verboden. Als een nieuwe update is doorgevoerd, wordt dat verkoopverbod opgeheven.

In Nederland werd de verkoop van de telefoon niet verboden omdat de extra straling volgens de Rijksinspectie voor Digitale Infrastructuur (RDI) geen acute gezondheidsrisico's oplevert.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.