Ga naar de inhoud
Productie China omlaag

'Direct na lancering al in India gemaakte iPhones 15 verkocht'

iPhone 15-modellen in een Apple Store. Beeld © AFP

Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone.

De meeste Apple-producten worden nog steeds in China geproduceerd. Maar India is wel in opkomst als productieland van apparatuur van Apple. Vandaar dat in verschillende landen, waaronder India zelf, sinds gisteren ook al iPhone 15- en iPhone 15 Plus-toestellen van Indiase makelij zouden zijn verkocht. Dat heeft het Duitse persbureau dpa opgevangen van ingewijden. 

Verdubbeling productie

Onlangs kondigde Foxconn, dat onder meer de iPhones van Apple maakt, nog aan om zijn investeringen en de werkgelegenheid in zijn fabrieken in India te verdubbelen. Het bedrijf wil daarmee de verplaatsing van zijn productie in China naar India versnellen vanwege de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China.

Apple
Lees ook:
Apple komt met nieuwe iPhone en wil in 2030 klimaatneutraal zijn

Apple-topman Tim Cook presenteerde de iPhone 15 eerder deze maand. Die mobieltjes zijn nu voorzien van een zogeheten USB-C-poort om de smartphones op te laden. Daarmee voldoet Apple aan eisen van de Europese Commissie.

Brussel wil dat vanaf eind volgend jaar alle mobieltjes en oplaadbare apparaten die poort hebben om zo afval en extra kosten voor consumenten tegen te gaan. Nu hebben veel mensen nog verschillende opladers thuis.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update