Ga naar de inhoud
USB-C poort

Apple komt met nieuwe iPhone en wil in 2030 klimaatneutraal zijn

De nieuwe iPhone. Beeld © Apple

Het jaarlijkse Apple-event, waarin de techgigant belangrijke aankondigingen doet, draaide dit jaar om het klimaat, de gloednieuwe iPhone 15 en nieuwe smartwatches. Apple-topman Tim Crook presenteerde de nieuwe iPhone in het hoofdkantoor van het Amerikaanse technologiebedrijf.

De nieuwe iPhone wordt voorzien van een zogeheten USB-C-poort om de telefoon mee op te laden, in plaats van de 'lightning-kabel' die sinds 2012 wordt gebruikt. Daarmee voldoet Apple aan de eisen van de Europese Commissie.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe iPhone bewijst: Brussel bepaalt nu hoe smartphones eruitzien

Brussel wil dat vanaf eind volgend jaar alle mobieltjes en oplaadbare apparaten die poort hebben, om zo afval en extra kosten voor consumenten tegen te gaan. Nu hebben veel mensen namelijk nog verschillende opladers thuis.

Vier telefoons

In totaal komt Apple met vier nieuwe iPhones: de 15, 15 Plus, 15 Pro en 15 Pro Max. Alle modellen krijgen vernieuwde cameralenzen en nieuwe systeemmogelijkheden. De telefoons kunnen volgens Apple gemakkelijker worden gerepareerd en zouden een betere batterijduur hebben.

Ook komen er nieuwe smartwatches op de markt. De twee nieuwe modellen zouden sneller moeten functioneren dan de oudere.

Klimaatneutraal

Tijdens het evenement kondigde Apple ook aan in 2030 klimaatneutraal te willen zijn. De nieuwe Apple Watch is daarin de eerste stap; die is volgens de techgigant klimaatneutraal.

Om het 2030 doel te halen, zegt het bedrijf duurzamere materialen, 'schone' elektriciteit en milieuvriendelijke verzendmethodes te gebruiken. Het bedrijf stopt ook met het gebruik van leer als materiaal voor horlogebandjes.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update