Ga naar de inhoud
Vanuit video's winkelen

TikTok maakt shoppen in app mogelijk met webshop in de VS

Beeld © Getty/Bloomberg

TikTok gaat een webshop binnen de eigen app openen voor gebruikers in de Verenigde Staten. De webshop zou het makkelijker moeten maken om producten te kopen die influencers in hun video's promoten.

Makers kunnen bepaalde producten in een video of livestream voorzien van een tag in de beschrijving. Op die manier kunnen gebruikers direct via de webwinkel van de app de producten aanschaffen.

TikTok wordt al door veel bedrijven ingezet om te adverteren, onder meer door middel van influencers die de producten aanprijzen.

Verzet tegen app

TikTok is de afgelopen jaren flink gegroeid en heeft inmiddels meer dan 1 miljard actieve gebruikers. Vooral jongeren gebruiken het sociale medium.

Het verzet tegen de app groeit ook. In Europa vrezen sommige mensen en organisaties dat de eigenaar van TikTok, het Chinese ByteDance, gebruikers bespioneert voor de Chinese overheid.

TikTok
Lees ook:
TikTok werkt aan garantie dat gegevens uit EU niet in China komen

Steeds meer Nederlandse bedrijven en overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst en de politie, weren daarom de app op telefoons van ambtenaren.

De app zou ook verslavend zijn voor jongeren. Om die reden vergrendelt TikTok de app tegenwoordig voor minderjarige gebruikers die op een dag langer dan zestig uur van de app gebruikmaken.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update