Ga naar de inhoud
Menselijke fout

Pensioenfonds ABP lekt mailadressen die in verkeerde veld geplakt zijn

Foto ter illustratie. Beeld © ANP

Pensioenfonds ABP heeft per ongeluk de e-mailadressen gelekt van 500 gepensioneerden. Het fonds spreekt van een 'menselijke fout'. De e-mailadressen zijn ingevuld in het verkeerde veld, zegt het ABP. In plaats van in het zogeheten BCC-veld werden ze in het CC-veld ingevoerd.

Bij BCC kunnen de ontvangers niet zien wie de mail nog meer heeft gekregen, bij CC is die lijst wel zichtbaar. Een woordvoerder heeft de fout bevestigd na berichtgeving van De Telegraaf.

Datalek gemeld

ABP beheert de pensioenen voor mensen die werken in het onderwijs of voor de overheid. Inmiddels is het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Alle betrokkenen zijn op de hoogte gesteld.

Autoriteit
Lees ook:
Autoriteit Persoonsgegevens meldt eigen datalek na blundertje met cc-knop

Problemen met het BCC-veld zijn ook de Autoriteit Persoonsgegevens zelf niet onbekend. In 2019 blunderde die organisatie ermee. Een mail van een persvoorlichter werd naar 38 mailadressen van individuele journalisten en redacties in de CC gestuurd. De autoriteit meldde dat datalek bij zichzelf, zoals dat verplicht is.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier. 

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl