Ga naar de inhoud
Contactloos betalen

Je smartphone als mobiel pinapparaat dankzij Nederlandse start-up Klearly

(Archieffoto) Beeld © iStock

Als ondernemer van je telefoon een betalingsterminal voor contactloze betalingen maken: die mogelijkheid biedt de Amsterdamse start-up Klearly vanaf vandaag. De app van het bedrijf is nu te downloaden voor Android-telefoons. iPhone-gebruikers moeten nog even wachten.

Apple heeft wel een functie ontwikkeld om de telefoon als betalingsterminal te kunnen inzetten, maar die is nog niet beschikbaar in Europa en dus kan Klearly er nog geen gebruik van maken.

Pinapparaat niet meer nodig

Volgens Klearly scheelt de app voor ondernemers de aanschaf van een mobiel pinapparaat. Ook betalen ze alleen voor de keren dat ze de app gebruiken en is er geen maandelijks abonnement. Daarom zouden zij via de start-up goedkoper uit zijn. Maar ook zouden ze minder last hebben van bijvoorbeeld slechte of langzame verbindingen.

iPhone
Lees ook:
iPhone als pinapparaat: Apple laat gebruikers pinbetalingen ontvangen

De afgelopen tijd is de app getest door taxichauffeurs in Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast zegt de start-up veel interesse te krijgen vanuit de horeca en van rederijen. Maar Klearly wil ook uitbreiden naar buiten Nederland.

Investeerders

Klearly haalde de afgelopen tijd al 2,1 miljoen euro op bij investeerders. Daar zitten grote namen bij uit de Nederlandse fintech-wereld zoals oud-bestuurders van betalingsverwerkers Adyen en Mollie.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier. 

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl