Ga naar de inhoud
Android volgt

ChatGPT-app nu ook beschikbaar voor Nederlandse iPhones

Het logo van ChatGPT op de iPhone. Beeld © ANP

Ook mensen in Nederland kunnen nu via een app op hun iPhone gebruikmaken van de chatbot ChatGPT. Ontwikkelaar OpenAI heeft de app hier beschikbaar gesteld om te installeren via de App Store van Apple.

ChatGPT werd zo'n twee weken geleden beschikbaar gesteld in de Verenigde Staten. Daarna volgden ongeveer veertig andere landen. Dit waren bijvoorbeeld Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Japan en Zuid-Korea, maar ook landen als Mauritius, Bolivia, Nicaragua en Albanië gingen Nederland voor. Nu zijn er nog eens honderd landen bij gekomen, waaronder Nederland.

Populair, maar omstreden

ChatGPT gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om logisch klinkende teksten te schrijven. In korte tijd baarde het systeem veel opzien door teksten te creëren die lastig te onderscheiden zijn van werk van mensen. Dat maakte de dienst populair maar ook omstreden. 

Maker
Lees ook:
Maker ChatGPT mogelijk weg uit EU bij te strenge regels

Ontwikkelaar OpenAI is in 2015 opgericht door een paar grote namen uit de techwereld, onder wie Tesla-topman en Twitter-eigenaar Elon Musk en Reid Hoffman, mede-oprichter van LinkedIn. Microsoft heeft miljarden in de onderneming gestoken.

OpenAI werkt nog aan een versie voor toestellen met het besturingssysteem Android.

Bekijk ook: Kunstmatige intelligentie gaat ons leven ingrijpend veranderen

07:19
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl