Ga naar de inhoud
Marktaandeel vergroten

Microsoft voegt zoekmachine Bing toe aan chatbot ChatGPT

Beeld ter illustratie Beeld © Getty

Microsoft voegt zijn zoekmachine Bing toe aan chatbot ChatGPT. Het Amerikaanse tech- en softwareconcern haalt daarmee de banden met startup-bedrijf OpenAI, de ontwikkelaar van ChatGPT, verder aan om de concurrentie af te troeven.

ChatGPT gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om logisch klinkende teksten te schrijven.

Grootste investeerder

In korte tijd baarde het systeem veel opzien door teksten te creëren die lastig te onderscheiden zijn van door mensen geschreven teksten. Microsoft is de grootste investeerder van OpenAI en een belangrijke partner van het bedrijf. 

ChatGPT
Lees ook:
ChatGPT maakt examen Nederlands (en zakt op het nippertje)

Bing maakt nu deel uit van de premium ChatGPT Plus-service. Binnenkort zal de zoekmachine ook aan de reguliere versie van de chatbot worden toegevoegd om beter te kunnen concurreren met de zoekmachine van Google. Dat is met een wereldwijd marktaandeel van rond de 90 procent veel groter in de markt voor zoekmachines dan Bing, dat een marktaandeel heeft van enkele procenten. 

Door de toevoeging van de zoekmachine krijgt ChatGPT toegang tot actuele informatie. Tot nu toe had de kunstmatige intelligentie alleen toegang tot informatie die online te vinden was tot en met 20 september 2021.

Bekijk ook: Kunstmatige intelligentie groeit hard, staan er banen op de tocht?

03:30
Van kunst en portretten gemaakt door AI tot artikelen en columns: de computer draait er zijn hand niet meer voor om. Maar is AI al goed genoeg om mensen volledig te vervangen?
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl