Ga naar de inhoud
Nieuwe handheld console

Nieuwe draagbare spelcomputer van Asus kost 799 euro

Beeld © Asus

Asus gaat zijn nieuwe ROG Ally-gaminghandheld vanaf 13 juni verkopen in Nederland voor 799 euro.

Dat heeft de computerfabrikant tijdens een presentatie bekendgemaakt. In eerste instantie verkoopt het bedrijf eerst alleen het duurste model van de draagbare spelcomputer, met een Ryzen Z1 Extreme-chip.

In het derde kwartaal van 2023 zal ook een goedkoper exemplaar verschijnen met een standaard Ryzen Z1-processor. De exacte verkoopdatum en prijs hiervoor zijn tot dusver niet bekend. 

Concurrent voor Steam Deck

De ROG Ally werd eerder al onthuld, maar details zoals de prijs en verkoopdatum ontbraken toen nog. De gamingconsole is een concurrent voor de Steam Deck van Valve, die afgelopen jaar op de markt kwam. Die is half zo duur als de ROG Ally, maar het apparaat van Asus is op zijn beurt krachtiger. 

Daarnaast zal de ROG Ally in Nederland makkelijker te vinden zijn: het apparaat wordt bij webwinkels zoals Bol.com en Coolblue aangeboden. De Steam Deck is alleen te koop in de Steam-gameswinkel van Valve, waar maandenlang lange wachttijden waren.

Asus
Lees ook:
Asus onthult draagbare spelcomputer met snelle chip

Stiekem een game-pc

Hoewel de ROG Ally er uitziet als een gaminghandheld zoals de Nintendo Switch, is het apparaat van binnen eigenlijk een gaming-pc. Er staat Windows 11 op geïnstalleerd, waardoor je eerder gekochte games voor Steam, Epic Games of andere pc-gamesplatformen kunt installeren.

Bovenop Windows heeft Asus een speciale schil gemaakt. Met een druk op de knop kom je in een interface met al je geïnstalleerde games, waar je met de gameknoppen doorheen kunt navigeren. Daar kun je ook snel navigeren tussen de verschillende gameplatformen.

Lees ook onze review van de ROG Ally.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl