Ga naar de inhoud
Hogwarts Legacy

Harry Potter-game krijgt optie voor mensen met fobie voor spinnen

In Hogwarts Legacy bepaal je zelf wat voor tovenaar je bent. Beeld © Warner Bros. Games

De populaire Harry Potter-game Hogwarts Legacy krijgt een modus speciaal voor arachnofoben, waarbij alle spinnen uit de game worden gehaald.

De nieuwe optie is sinds dit weekend beschikbaar. Tegelijkertijd is het spel uitgebracht voor de Xbox One en PlayStation 4. Tot nu toe was de game alleen te spelen op PlayStation 5, Xbox Series en pc. 

Bij de arachnofobie-modus worden spinnen in de game vervangen door een boos zwevend hoofd omringd door zwevende rolschaatsen. Dat is een verwijzing naar de Harry Potter-boeken, waarin Ron Wemel zijn angst voor spinnen overwint door zich voor te stellen hoe ze onhandig op rolschaatsen lopen. 

Daarnaast wordt het geluid van de game aangepast. Spelers horen niet langer spinnenpootjes tikken tijdens het lopen. Ook het gegil van grote spinnen wordt verminderd. 

Hogwarts
Lees ook:
Hogwarts Legacy: ultiem Harry Potter-escapisme met een lelijk randje

Zweinstein

In Hogwarts Legacy speel je een student op de magische school Zweinstein, honderd jaar voor de avonturen van Harry Potter. Je kunt de school en omliggende gebieden vrij verkennen terwijl je onder andere spreuken leert. 

De game is tot dusver een groot succes, met 15 miljoen verkochte exemplaren. Dat is volgens Warner Bros. goed voor een omzet van 1 miljard dollar. Vermoedelijk stijgt dit bedrag de komende dagen verder, nu de game ook op oudere spelcomputers verkrijgbaar is. 

Nieuwe
Lees ook
Nieuwe Zelda-game nu al op straat, internet vol met spoilers

J.K Rowling

Critici riepen op de game te boycotten, omdat auteur J.K. Rowling volgens hen eerder transfobe opmerkingen maakte. De makers benadrukten dat ze haar wereld gebruiken, maar de schrijver verder niet aan de game heeft geholpen.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl