Ga naar de inhoud
Gaming

Nieuwe Zelda-game nu al op straat, internet vol met spoilers

Beeld © Nintendo

De nieuwe Zelda-game Tears of the Kingdom is online gelekt. Het spel verschijnt pas over anderhalve week, maar online zijn al veel spoilers te vinden.

Hoewel het spel pas op 12 mei verschijnt, doken er afgelopen weekend websites op die hem nu al verkochten. Kort daarna verschenen ook digitale versies om illegaal te downloaden, meldt Engadget.

Op onder andere Reddit doken meerdere screenshots en video's op waar de game in werd getoond. Daarnaast werd het spel gelivestreamd door een gebruiker binnen chatdienst Discord. Het lekken van de game is slecht nieuws voor mensen die onbevangen aan de game wilden starten, want de kans dat er spoilers opduiken op sociale media is nu veel groter.

Nintendo had tot dusver weinig verklapt over The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Afgelopen week konden we de game een uur spelen om een ruw idee te krijgen van het spel, maar ook daarbij bleef het verhaal en de bredere visie achter het spel een groot mysterie.

Eerste
Lees ook:
Eerste indruk: Zelda: Tears of the Kingdom kan dé game van het jaar worden

Games lekken steeds vaker

Games lijken steeds vaker weken voor verschijning naar buiten te lekken. Bij recente Pokémon-games lagen details over de spellen ook al ver voor de winkelverkoop op straat. Onlangs wist een hacker zelfs een vroege testversie van de volgende Grand Theft Auto-game te bemachtigen.

Nintendo heeft nog niet op het recente lek gereageerd, maar vermoedelijk treedt het bedrijf hard op tegen de verantwoordelijke partijen. De Japanse spellenmaker staat bekend om zijn strikte juridische beleid. Een Nintendo Switch-hacker werd bijvoorbeeld veroordeeld tot een celstraf en moet de rest van zijn leven een kwart van zijn inkomen aan het bedrijf betalen.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl