Ga naar de inhoud
Microsoft Designer

Microsoft brengt AI-tool voor genereren van afbeeldingen uit

Voorbeelden die de tool voorstelt.

Microsoft heeft een gratis testversie van zijn online-tool Designer voor het maken van afbeeldingen en ontwerpen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) uitgebracht.

De nieuwe web-app Microsoft Designer is als 'openbare preview' gratis te proberen. Gebruikers hoeven alleen ingelogd te zijn op hun Microsoft-account om ermee aan de slag te kunnen. Volgens het softwarebedrijf helpt de tool gebruikers om "hun creatieve workflows te verbeteren".

Gebruikers kunnen door commando's te schrijven afbeeldingen voor bijvoorbeeld socialmedia-posts, presentaties, posters en uitnodigingen genereren. Ook zijn geanimeerde beelden te maken, zoals bewegende achtergronden of teksten met automatische overgangen.

Techniek van OpenAI

Microsoft Designer gebruikt hiervoor de technologie van de bekende AI-plaatjesgenerator Dall-E 2 van OpenAI. Microsoft stak eerder miljarden in OpenAI en gebruikt de AI-modellen van het bedrijf ook in de chatbot in zoekmachine Bing en een reeks nieuwe AI-functies in Office

Ook beschrijvingen en hashtags 

Microsoft Designer kan naast beelden ook beschrijvingen en hashtags genereren. De app kan het ook makkelijker maken om ontwerpen aan te passen aan de verschillende beeldformaten van populaire platforms als Instagram, Facebook en LinkedIn. Later volgen meer mogelijkheden, zoals het automatisch genereren van beelden op basis van een object en het automatisch verwijderen of toevoegen van achtergronden.

De komst van de ontwerp-app had Microsoft eind vorig jaar al aangekondigd. Volgens Microsoft-topman Bryan Rognier zijn de gebruikte AI-modellen de afgelopen maanden 'gestaag verbeterd'. De tool komt uiteindelijk beschikbaar via de dienst Microsoft 365.

'Microsoft
Lees ook:
'Microsoft stopt met bundelen Teams en Office om boete te voorkomen'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl