Ga naar de inhoud
'Apple Quartz'

'Apple komt met app voor coaching over gezondheid'

iPhone 14 Pro Beeld © Bright

Apple werkt aan een nieuwe coachingdienst op het gebied van gezondheid en welzijn, die onder meer kunstmatige intelligentie (AI) en gegevens van de Apple Watch zou gebruiken.

Apple zou in juni tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC de nieuwe coachingdienst 'Quartz' aankondigen, meldt Bloomberg-journalist Mark Gurman, die regelmatig als eerste over de Apple-plannen schrijft. Met Quartz zouden iOS-gebruikers hun emoties en stemmingen kunnen bijhouden. Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven hoe hun dag is verlopen en de verschillende resultaten tussen de dagen vergelijken.

Met algoritmes zou Apple later ook de stemming van een gebruiker kunnen voorspellen op basis van woordgebruik, spraak en andere gegevens. Apple gebruikt onder meer AI en data van de Apple Watch. De dienst kan zo ook suggesties geven voor mogelijke activiteiten.

Volgens de bronnen van Bloomberg kan Quartz zo helpen om gebruikers gemotiveerd te houden, zodat ze gezonder gaan leven, door te sporten, beter te slapen en gezonder te gaan eten. Aan het project werken medewerkers van de teams die zich bezighouden met de Gezondheid-app, spraakassistent Siri en AI.

De app voor Quartz zou pas volgend jaar verschijnen en de dienst kost mogelijk ook een maandelijks bedrag, net als bijvoorbeeld Apple Music en Fitness+. Mogelijk werkt Quartz ook samen met de aanstaande mixed reality-bril van Apple. Zou zouden gebruikers met de headset op kunnen mediteren.

'Apple
Lees ook:
'Apple gaat speciale dagboek-app toevoegen aan iPhones'

Nieuwe dagboek-app

Eerder deze week kwamen ook Apples plannen om een dagboek-app in iOS 17 toe te voegen naar buiten. Die nieuwe app is echter niet gericht op gezondheid. De update naar iOS 17 verschijnt in het najaar, waarschijnlijk tegelijk met iPadOS 17.

In die iPad-update gaat Apple volgens Bloomberg ook de Gezondheid-app uitbreiden naar de tablet en de app voorzien van nieuwe functies.

Apple houdt zijn grote presentatie op de openingsdag van WWDC op 5 juni. Daar wordt onder meer de onthulling van de Reality One-headset verwacht. Ook kondigt Apple tijdens het event altijd veel nieuwe functies in de nieuwe software-updates aan.

'Alleen
Lees ook:
'Alleen Europese iPhones mogen apps buiten App Store installeren'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl