Ga naar de inhoud
iOS 17

'Apple gaat speciale dagboek-app toevoegen aan iPhones'

Apple is van plan een dagboek-app te integreren in iPhones. Door gebruikers dagelijkse activiteiten te laten bijhouden, wil de iPhone-maker bijdragen aan mentale gezondheid.

Dat blijkt uit documenten ingezien door The Wall Street Journal. Apple heeft de plannen nog niet officieel bevestigd.

De app zou onderdeel worden van Apples bredere initiatief rond gezondheid. Eerder voegde de iPhone-fabrikant al opties toe om fysieke gezondheid te tracken, door bijvoorbeeld stappen te meten. 

Er bestaan al dagboek-apps die helpen bij mentale gezondheid in de App Store, maar geen hiervan is door Apple gemaakt. De Apple-app staat waarschijnlijk in de toekomst standaard geïnstalleerd op iPhones, zodat iedereen er meteen bij kan.

'iPhone
Lees ook:
'iPhone krijgt nieuw bedieningspaneel in iOS 17'

Sherlocken

Daarmee gaat Apple onder andere concurreren met de App Store-app Day One, die ongeveer hetzelfde doet. Day One-oprichter Paul Mayne reageert geschrokken op de geruchten. "Er is niks ergers dan horen dat je op het punt staat te worden 'gesherlocked'", aldus de topman.

De term 'sherlocken' wordt al langer door appmakers gebruikt om te beschrijven wanneer Apple jouw app gaat namaken. Het verwijst naar de Mac-app Sherlock, waarmee Apple de concurrerende app Watson uit de markt heeft gedrukt.

Apples app kan in theorie veel meer dan Day One, omdat de telefoonmaker toegang heeft tot veel meer gebruikersdata. Omdat Day One in de App Store staat, moet deze app zich houden aan bepaalde privacyregels. 

Telefoonverkoop
Lees ook:
Telefoonverkoop weer gedaald: nipte voorsprong Samsung op Apple

iOS 17

De app zou gepland staan voor iOS 17, een grote software-update voor de iPhone. Deze wordt onthuld in juni tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC. Dan verschijnt een vroege testversie, waarna iedereen rond september de grote update kan installeren.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl