Ga naar de inhoud
E-bakfietsen huren via app

Nederlandse steden krijgen meer elektrische deelbakfietsen

Een e-bakfiets van Cargoroo

De verhuurdienst voor elektrische deelbakfietsen Cargoroo gaat fors uitbreiden. Er komen meer e-bakfietsen beschikbaar in meerdere grote steden en het bedrijf start binnenkort ook in Rotterdam.

Voor de uitbreiding kreeg Cargoroo recent een investeringsronde van 10 miljoen euro en er loopt nog een crowdfundingactie. Daarmee is inmiddels bijna 300.000 euro opgehaald. Daarnaast werd een lening afgesloten. 

In Amsterdam gaat het aantal e-bakfietsen van 110 naar minstens 750 volgend jaar, met een mogelijkheid tot uitbreiding naar 1250 exemplaren. In Den Haag gaat het aantal Cargoroo-bakfietsen van 200 naar 500. Op 24 april start het bedrijf ook in Rotterdam met het aanbieden van honderd e-bakfietsen.

"We zien dat veel gemeenten onze visie omarmen: de deelbakfiets voor iedereen in de stad, wat op grote schaal nodig is om veel impact te kunnen maken", zegt ceo Erik de Winter van Cargoroo. De e-bakfietsen zijn met een app te huren. Ze bieden trapondersteuning tot 25 km/u en hebben twee bankjes met plek voor in totaal drie kinderen.

Zakelijk
Lees ook:
Zakelijk gebruik e-bike groeit snel: populair voor woon-werkverkeer

Internationaal

Cargoroo breidt ook internationaal uit. In Berlijn komen er een kleine 250 deelbakfietsen bij zodat daar uiteindelijk 350 Cargoroo-fietsen beschikbaar komen. Onlangs is Cargoroo ook in het Franse Lyon van start gegaan, in samenwerking met reclame-exploitant JCDecaux.

In Nederland is Cargoroo onder meer ook actief in Eindhoven en Arnhem. Daarbuiten kunnen ook de inwoners van de Belgische steden Antwerpen, Leuven en Mechelen een elektrische bakfiets van het bedrijf huren.

Concurrent

Een concurrent van Cargoroo is BAQME, dat e-bakfietsen aanbiedt in onder meer Den Haag, Rotterdam en Gent. BAQME haalde onlangs ook een nieuwe investering op om zo het aantal bakfietsen te kunnen uitbreiden.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl