Ga naar de inhoud
Filters tijdens videobellen

Verras je collega's: Microsoft Teams heeft nu Snapchat-lenzen

Beeld © Microsoft

Microsoft heeft in samenwerking met Snapchat een selectie filters aan Microsoft Teams toegevoegd. Gebruikers kunnen tijdens het videobellen allerlei visuele effecten gebruiken.

De filters laten je tijdens een videogesprek bijvoorbeeld een kip op je hoofd of een luiaard om je nek tonen met behulp van augmented reality. In totaal zijn er 26 Snapchat-filters aan Microsoft Teams toegevoegd.

Microsoft heeft camerasoftware van Snapchat in Teams geïntegreerd om de lenzen te kunnen tonen. Beide bedrijven werkten al eerder op deze manier samen bij het onderwijsplatform Flip, waarbinnen ook Snap-filters gebruikt kunnen worden.

Naast gekke dieren en kattenoren heb je ook toegang tot bijvoorbeeld een filter om je huid egaler te maken. Volgens Microsoft zijn de filters optioneel en kun je ze ook weer uitschakelen.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe versie Microsoft Teams werkt 'twee keer zo snel'

Zakelijke app

De filters zijn op dit moment beperkt tot de zakelijke versie van Microsoft Teams. Het betekent dat bedrijven hier gebruik van kunnen maken, maar dat de versies voor persoonlijk gebruik en voor scholen dit nog niet kunnen.

Voor gebruik van de nieuwe functie heb je de traditionele Teams-app nodig - de nieuwe versie met een aangepast ontwerp heeft momenteel nog geen Snapchat-filters. Binnen de app tik je op 'Video Effects' en dan 'More Video Effects', waar je aan de rechterzijde een optie voor Snapchat vindt.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl