Ga naar de inhoud
Elektrisch rijden

Hyundai voert investering in elektrische auto's op: 'Plek in top 3 veroveren'

Hyundai Ioniq 6 Beeld © Getty

Autoconcern Hyundai investeert tot 2030 bijna 17 miljard euro in de productie van elektrische auto's. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil een van de drie grootste producenten van stekkerauto's worden.

De Hyundai Motor Group heeft zijn nieuwe investeringsplannen vandaag bekendgemaakt. Onder het Zuid-Koreaanse concern vallen behalve Hyundai ook Kia en Genesis. "Op basis van de EV-verkopen van Hyundai, Kia en Genesis willen we rond 2023 in de wereldwijde top 3 staan."

Rond 2030 verwacht het bedrijf 31 verschillende modellen elektrische auto’s (EV's) te hebben. De top vijf EV-fabrikanten wereldwijd waren vorig jaar achtereenvolgens Tesla, BYD, SAIC, Volkswagen Group en Geely-Volvo.

Productie verhogen

Hyundai wil onder meer zijn productie van elektrische auto's in thuisland Korea de komende jaren fors verhogen. Zo is het bedrijf deze week begonnen met de bouw van een nieuwe Kia-fabriek voor elektrische voertuigen in de stad Hwaseong. Het doel is om rond 2030 jaarlijks 3,6 miljoen stekkerauto’s te produceren.

Tesla
Lees ook:
Tesla aangeklaagd: camerabeelden auto's gedeeld voor 'smakeloos vermaak'

Sneller ontwikkelen

Het Zuid-Koreaanse autoconcern zegt veel te investeren in de 'volgende generatie platforms' waarop de elektrische voertuigen gebouwd worden. Dat moet de ontwikkeltijd voor nieuwe EV-modellen flink verkorten.

In 2025 wordt het nieuwe eM-platform dat exclusief is ontworpen voor elektrische personenauto's geïntroduceerd. Die nieuwe generatie EV's moeten een 50 procent groter rijbereik krijgen dan de huidige EV-modellen. Bovendien gaan de merken van het bedrijf een 'snelle laadinfrastructuur bouwen'. 

Kia
Lees ook:
Kia onthult grote elektrische SUV: rechthoekig en 7 zitplaatsen

Kia EV9 en Hyundai Ioniq 7

Later dit jaar brengt Kia de EV9 op de markt, een elektrische SUV met zeven zitplaatsen. Volgend jaar introduceert Hyundai zijn crossover Ioniq 7. 

In Nederland was Kia vorig jaar marktleider met een marktaandeel van zo'n 10 procent.  Zo'n 22 procent van de in ons land verkochte Kia-auto's was volledig elektrisch. Dat waren vooral de Niro EV en de EV6.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl