Ga naar de inhoud
Bright Review

Getest: gamen op de iPad met de Muta

De nieuwe Muta-gamecontrollers kun je gebruiken om je computer, tablet of smartphone aan te laten voelen als een spelcomputer. Werkt dat een beetje lekker? Bright-reviewer Rutger Middendorp speelde met de Muta.

Fabrikant Trust bouwde al een tijdje de Muta-gamecontroller, maar het nieuwe model - met de oude naam - is opgefrist en is nu gemaakt van 75 procent gerecycled plastic. De controller kan met een usb-kabel, via bluetooth of met een meegeleverde 2,4 Ghz usb-ontvanger aangesloten worden. Helaas is er geen opruimplek voor die ontvanger in de controller zelf.

Bluetooth pairen werkt op zich goed, maar je hebt de handleiding wel nodig om de juiste knoppencombinatie daarvoor te vinden. Een los pairing-knopje was handiger geweest. 

Aansluiten is ons gelukt op een Windows-laptop, een Android-telefoon, een iPad en de Nintendo Switch. Op de Playstation en Xbox kun je er echter niets mee.

Batterij

Trust noemt de batterijtijd niet en omdat we niet non-stop hebben gegamed, is het moeilijk om die in te schatten, maar meerdere uren doen we er sowieso mee. We laden hem om de zoveel dagen op. Mocht de batterij leeg zijn tijdens het gamen, dan kun je tijdens het opladen gewoon doorspelen. 

Op de Nintendo Switch valt op dat er zelfs een bewegingssensor in de controller zit, waardoor de controller voelt als een echte Nintendo-accessoire. 

De
Bright Podcast:
De nieuwe Zelda-game als eerste gespeeld

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit doet in eerste instantie niet bijzonder indrukwekkend aan. Het apparaat is relatief licht en voelt 'plastic' aan op bepaalde delen. In de hand is het een comfortabel apparaat. Er zijn verwisselbare d-pad-covers meegeleverd, wat een beetje een overbodige optie is. En net als bij de USB-dongle: waar laat je die dingen? Er is geen tasje of case meegeleverd.

De draadloze versie kost 39,99 euro. Kies je voor de versie met draad, dan betaal je een tientje minder. 

Rutger Middendorp test auto's en gadgets voor Bright.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl