Ga naar de inhoud
Klassieke muziek streamen

Apple brengt app voor klassieke muziek uit, na overname Nederlands bedrijf

Beeld © Apple

Apple heeft vandaag Apple Music Classical uitgebracht: een app voor abonnees van Apple Music die het verkennen van klassieke muziek veel makkelijker moet maken.

Apple Music heeft net als andere streamingdiensten al een groot aanbod klassieke muziek. Alleen het navigeren is vaak ingewikkeld: zoeken op componist levert waslijsten aan uitvoeringen op. Een bepaald deel van een compositie vinden is net zo moeilijk, want vaak staat dat deel pas vermeld achteraan de lange titel van het muziekstuk, na de componist en uitvoerder.

Er is dus ruimte voor verbetering en die moet de nieuwe app Apple Music Classical bieden. De app is inbegrepen bij Apple Music en is specifiek ontworpen voor het navigeren door de ruim 5 miljoen klassieke muzieknummers die Apple biedt. Gebruikers zoeken bijvoorbeeld op componist, en zien dan een overzicht van alle stukken. Dat kan weer worden uitgesplitst op uitvoering of dirigent, waarna alle delen van het stuk duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn.

Apple
Lees ook:
Apple Music krijgt karaoke-functie 'Sing' met automatische songteksten

Gebaseerd op Nederlandse dienst

Apple heeft deze app gemaakt op basis van de Nederlandse klassieke muziek-app Primephonic, die in 2021 door Apple werd overgenomen. Primephonic bood een vergelijkbare dienst, die nu dus in Apple Music zit ingebouwd. Naast een groot aanbod klassieke muziek, biedt Apple Music Classical ook veel achtergrondinformatie over muziekstukken, uitvoeringen en componisten.

Apple Music Classical biedt dezelfde technische eigenschappen als het normale Apple Music: streaming muziek, waar beschikbaar in Dolby Atmos ruimtelijke audio of in hi-res lossless-kwaliteit tot 192 kHz/24-bit.

Android-versie volgt later

De app is vanaf nu beschikbaar voor iPhone. Een Android-versie volgt binnenkort. Apple Music is er vanaf 5,99 euro per maand voor studenten, 10,99 euro voor een éénpersoonsaccount en 16,99 euro per maand voor een gezinsaccount.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl